DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mindenki ott lesz az F1-es sorozatban

Eldőlt, hogy mind a tíz F1-es csapat szerepelni fog a Netflix F1-es dokusorozatának második évadában, amelyet 2020-ban nézhetünk majd meg - ezúttal is a háttér lesz előtérben.

Nagy sikert aratott a Netflix saját gyártésú Formula-1-es sorozata, a 2018-as szezont feldolgozó Drive to Survive első évada - olyannyira, hogy szinte azonnal meg is kezdődtek a tárgyalások a második évadról. Amíg nem dőlt el, hogy a 2019-es idényről is lesz-e széria, addig is forogtak a Netflix kamerái, ott voltak a barcelonai teszteken és az első futamokon is.

Most viszont már hivatalos, hogy lesz második évad, 2020-ban jelenik meg és a 2019-es szezonról fog szólni, méghozzá ezúttal teljes fegyverzetben, vagyis a Mercedes és a Ferrari is szerepelni fog. Toto Wolff, a Mercedes vezére azt mondta erről, hogy ők elsőre azért maradtak ki, mert a Ferrari sem akart szerepelni, sőt, neki elsőre maga a sorozat sem tetszett, később világították meg neki, hogy olyan sztorikról van benne szó, ami egy átlagos F1-es néző előtt rejtve maradna.

greats



A második évadban tehát a szupercsapatok is ott lesznek és a Netflix kamerái ezúttal is gyakorlatilag mindent rögzíthetnek, minden részletre odafigyelhetnek, kivéve a technikai titkokat, nem mutathatják tehát meg az autókat például a karosszéria borítása nélkül, vagy ilyesmi. Az ígéret szerint a második évad is a történetekre, a háttérben zajló beszélgetésekre és olyan dolgokra fókuszál majd, amit sehol máshol nem láthatunk.

Egy kikötés azonban azért van a Mercedesnél: szerepelnek ugyan, de egyelőre csak egy futamra, a hétvégi Német Nagydíjra engedélyezték, hogy őket kövesse közelről a Netflix stábja, bár azt nem zárták ki, hogy később még odaengedik magukhoz a sorozat készítőit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: