DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Különleges festéssel áll elő a Mercedes

Dupla jubileum alkalmából speciális fényezést villantott a Mercedes F1-es csapata. A Német Nagydíjon a márka kétszázadik rajtját, valamint az autósport 125 évét ünneplik.

Egyelőre még csak egy részletét pillanthattuk meg annak a retro hatású "egyenruhának", amit a Mercedes Formula-1-es autói a hétvégi Német Nagydíjon magukra öltenek. A nagy múltú német autómárka hazai versenyén két jelentős évfordulóról is megemlékezik, ezekről maga a csapatfőnök, Toto Wolff nyilatkozott.

 mercedes-nemetnagydij-festes-2019



"Az idei esemény kifejezetten különleges, ugyanis kétszázadik Formula-1-es rajtjára készül a Mercedes. Emellett egy másik jelentős hockenheimi évfordulót is megünneplünk, a motorsport 125 évét. 1894-ben Párizs és Rouen között rendezték a világ első autóversenyét, a győztes gép szívében pedig egy Gottlieb Daimler által gyártott szív dobogott. Aznap egy olyan tradíció kezdődött el, amely a mai napig tart. Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy tovább vihetjük ezt a hagyatékot" - idézte őt a Motorsport.

A márka beszámolója alapján az 1894-es versenyen "tizenhét célba érő autóból kilenc három és fél lóerős, kéthengeres V-motorral rendelkezett, amelyet Gottlieb Daimler talált fel, és az eredeti tervek alapján Franciaországban gyártottak. Egy ötlóerős Benz is a célba érők között volt."

A Mercedes versenyautóinak mai napig az ezüst szín a védjegye, ám mielőtt ez elterjedt volna, a gépeket hófehér festék borította. A fenti fotó alapján az idei W10-esek is ezt a színt kapják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: