Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. január 23. csütörtök
F1

Haas: Grosjean és a Rich Energy is marad

Romain Grosjean készül a Német Nagydíjra, a pletykák ellenére egyelőre megtarthatja helyét a Haas F1-es csapatánál - de mi lesz a nevet váltó főszponzorral?

Az utóbbi hetekben áll a bál a Haas Formula-1-es csapata körül, az istálló főszponzora, a Rich Energy előbb pert vesztett, majd a "megőrülő" főnöke Twitter-hadjáratot indított és egyelőre kérdéses, hogy mi lesz a két cég kapcsolatával, de azóta már az egyik pilóta, Romain Grosjean sorsa is kérdésessé vált - a francia egészen pocsék évet fut (megint), rengeteget hibázik, legutóbb pedig saját csapattársa versenyét is tönkretette.

Grosjeannal kapcsolatban már az is felmerült, hogy akár a szezon közben, még a soron következő Német Nagydíj előtt lecserélhetik és érkezhet a helyére a lehetőségre váró Esteban Ocon, ám a francia egyelőre marad és készül a német futamra. "Ugyanazzal a szemlélettel megyek Hockenheimbe is, mint ahogy mindenhova" - mondta a csapat felvezetőjében.

8_4"Mindig a lehető legtöbbet akarom kihozni a hétvégéből, összerakni egy jó futamot, aztán büszkének lenni az elért eredményre. Ha ez a top tízben van, az nagyszerű, de ha nem, akkor is a lehető legtöbbet kell kihozni belőle" - magyarázta.

Ami pedig a Rich Energyt illeti: a cég átnevezte magát Lightning Voltra, de az egyelőre kérdés, hogy hogyan jelenik meg a Haas autóján, lesz-e új festés, lesz-e névváltás az istállónál is (most ugye Rich Energy Haas F1 Team) vagy mi a terv ezzel kapcsolatban - az biztos, hogy egyelőre marad, mint partner, de ezek a kérdések elég sürgősek, hiszen hétvégén futam...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?