DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren veszélybe kerülne, ha annyit költene, mint a topcsapatok

Andreas Seidl szerint az F1-ben semmi nagy változás nem történt az elmúlt tíz évben, csak az, hogy annyira elszabadultak az élcsapatok költségvetései, hogy ezt nem lehet tovább fenntartani.

Andreas Seidl, a McLaren Formula-1-es csapatánál idén munkába álló szakember szerint amennyiben nem változik meg az F1-es csapatok költségvetése (pontosabban annak egymáshoz viszonyított mérete), akkor nincs esély arra, hogy más istállók is beleszóljanak a három topcsapat dolgába. Seidl úgy látja, hogy jelenleg a McLarennek sincs esélye.

"Nincs olyan költségvetésünk, mint a három nagy istállónak, de azért jelentős a miénk is. Szervezetként nem teljesítünk azon a szinten, mint amire a költségvetésünk feljogosítana" - kezdte némi önostorozással Seidl az Auto Hebdónak adott válaszát. "Szerintem az F1 semmit sem vesztett a régi dolgaiból, továbbra is hihetetlenül jó, ebből a szempontból semmi sem változott, mióta 2009-ben távoztam."

mcl2019



"Az egyetlen különbség az, hogy a költségvetések közben teljesen elszabadultak, a három topcsapat és a mezőny többi része között meglévő szakadék pedig tovább már nem fenntartható. Egy olyan csapatnak, mint a McLaren, annyi pénzt kell elköltenie ahhoz, hogy versenyképes tudjon lenni, ami már veszélyezteti a cég létezését is" - magyarázta.

Seidl azt is hozzátette, hogy éppen ezért a 2021-es szabályok megalkotásánál azt várja, hogy nem a csapatok és a politikai érdekek fognak dönteni, hanem egy olyan erő, amely az F1, mint sport érdekeit tartja szem előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: