DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nincs veszélyben Giovinazzi helye

Bár eddig mindössze egyetlen pontot tudott szerezni 2019-ben, alfás főnöke, Fred Vasseur szerint nincs veszélyben Antonio Giovinazzi helye első teljes szezonjában.

Bár Antonio Giovinazzi 2017-ben, az akkor még Sauber néven futó istállóban teljesített két versenyt beugróként a sérült Pascal Wehrlein helyén, tehát nem érkezett teljesen rutintalanul, első teljes szezonjában egyelőre mindössze egyetlen pontot tudott szerezni az időközben Alfa Romeóvá átvedlő istálló színeiben.

Giovinazzinak a saját, nehézkes indítása mellett rengeteg egyéb tényező is nehezítette a dolgát, ezt pedig tudja főnöke, Fred Vasseur is, aki biztatónak értékelte az olasz által elvégzett munkát és a bemutatott fejlődési folyamatot.

„Az időmérőkön kifejezetten erős” - dicsérte versenyzőjét Vasseur. „Most már tudja Kimi tempóját szombatonként, a feladat innentől az, hogy nyugodtak tudjunk lenni az egyes szituációkban. Nem aggódom, mert végzi a munkáját. Ausztriában pontot tudott szerezni, és Silverstone-ban is jónak tűnt a tempó, nagyon sokáig ment Kimi előtt. Egyáltalán nincs nyomás alatt, én türelmes vagyok vele.”

00119014_771



A rutinosabb csapattárs, 2007 világbajnoka, Kimi Raikkönen az eddigi 10 versenyből hétszer is pontot tudott szerezni, így pedig Giovinazzi egy pontjával szemben neki már 25 van, ezzel pedig összetettben a sokkal előkelőbb nyolcadik helyet foglalja el a tabellán. Ezzel az Alfa a konstruktőri versenyben jelenleg a hatodik helyet birtokolja, ehhez pedig erőteljesen hozzájárult a finn nyolcadik helye is.

„Jó volt (a brit futam)” - ismerte el Vasseur. „Kimi nagyon jó és erős versenyt futott, és mivel mindig ott volt valaki előtte, nagyon jól jött, hogy tudta használni a DRS-t is ezekben az esetekben. Szereztünk négy pontot, ezzel pedig kialakítottunk némi előnyt a riválisainkkal szemben. Nem volt tökéletes hétvégénk, viszont ha így is négy pontot tudunk szerezni, az mindenképp az előrelépés jele.”

Fejlesztések is jönnek. „Egy kicsi Németországban, aztán majd Magyarországon is. Ezekkel nyilván nem fogunk egy másodpercet javulni, de ha összejön egy-egy tized, én több mint elégedett leszek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: