DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Új technikai igazgatót jelentett be az Alfa

A távozó Simone Resta helyett nevezték ki a szakembert, akit házon belül léptettek elő ebbe a nagyon fontos pozícióba - eddig kiváló munkát végzett, most itt is bizonyíthat.

Szerda délután hivatalos közleményben jelentette be az Alfa Romeo Formula-1-es csapata, hogy megvan az istálló új technikai igazgatója: Jan Monchaux-t nevezték ki erre a fontos posztra. Minderre azért volt szükség, mert az eddigi technikai igazgató, Simone Resta távozik, július végétől már Monchaux látja el a feladatait.

Monchaux eddig az aerodinamikáért felelt az Alfán belül, nem a semmiből és nem kívülről húzták tehát elő, jól ismeri a csapat működését és az embereket, csak előrébb lépett a ranglétrán.

te



"Szeretném megköszönni Simonének a közreműködését a csapat fejlődésében és minden jót kívánok neki a következő kinevezéseihez. Ami Jant illeti, nagyon örülök, hogy előreléphet a technikai igazgatói pozícióba. Brilliáns munkát végzett eddig és biztos vagyok benne, hogy képes lesz vezetni a technikai részleget úgy, hogy a csapat folytassa a fejlődést" - mondta erről Frederic Vasseur csapatfőnök.

"Nagyon izgatott vagyok az új kihívás miatt és alig várom, hogy elkezdhessek dolgozni az új pozíciómban. A tulajdonosok, a vezetőség, a csapatfőnök mind egy egyszerű, de erős üzenetet küldenek az egész cégnek: értékelik a folytonosságot, hisznek a meglévő csapatban és abban a munkában, amit csinálunk. Most rajtunk a sor, hogy igazoljuk őket, de meggyőződésem, hogy fényes jövő áll előttünk" - tette hozzá Monchaux.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: