DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg: Raikkönen többre vihette volna

Vélhetően nem csak egyszeres világbajnok lenne Kimi Raikkönen, ha keményebben dolgozik Formula-1-es pályafutása során. A szintén egyszeres bajnok Nico Rosberg a szorgalmas versenyzők táborát erősítette.

A 2007-es világbajnok, Kimi Raikkönen kétségtelenül a mezőny egyik legnépszerűbb versenyzője, ha viszont kvalitásokról esik szó, ritkán sorolják az elmúlt másfél-két évtized legjobbjai – a többszörös világbajnokok, mint Lewis Hamilton, Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso – közé. A 2016-os bajnok, Nico Rosberg véleménye, hogy több munkával Raikkönen nagyobb sikereket elérhetett volna vége felé járó pályafutása során.

„Azt kell mondani, hogy Kimi többre vihette volna, ha keményebben dolgozik” – mondta Rosberg egy finn lapnak, az Ilta Sanomatnak. Ebből kiderül, ő is abba a csoportba tartozik, amely szerint Raikkönen kiemelkedő tehetség, de nem elég szorgalmas. „Másrészről viszont önmagát adja. Ilyen tekintetben nincs olyan, hogy jó vagy rossz út. Senki sem mondja, hogy muszáj őrültként dolgozni. Ő is úgy csinálja, ahogy ő akarja, ahogy neki jó. Ezt tiszteletben kell tartani.”



A három éve világbajnoki címet szerző Rosberg viszont a céljaiért teljes erőbedobással dolgozó típust képviselte: „Én nem így álltam hozzá a sporthoz. Nekem fontos volt, hogy olyan keményen dolgozzak, amennyire bírok.”

Ralis éveit és a 2014-es szezont leszámítva Kimi Raikkönen így is másfél évtizeden keresztül a Formula-1-es élmezőny állandó tagja volt, aki 21-szer nyert és összesen 103-szor állt a dobogón. Csak az ennyire sikeres pilóták tehetik meg, amit az Alfa Romeó-s finn: teljesítménykényszer nélkül, a versenyzés öröméért maradni a Formula-1-ben, ameddig még megvan benne a szenvedély – amely közel 40 évesen sem szűnik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: