DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Feltarthattam volna Bottast...

Az újfent győzedelmeskedő brit pilóta azt mondja, hogy ha akarja, akkor kivédekezhette volna csapattársa visszatámadását vasárnap, de inkább úgy döntött, hogy nem teszi.

A biztonsági autót tekintve szerencsésnek lehet nevezni Lewis Hamilton hétvégi F1-es győzelmét, hiszen tökéletesen jött ki a brit számára ez a fázis, a legjobbkor tudott kimenni a bokszba, így megelőzte Valtteri Bottast. Hamilton a futam elején azért a pályán is keményet csatázott finn csapattársával, egyszer meg is előzte, ám Bottas vissza tudott támadni és a brit saját bevallása szerint itt nem a legagresszívebb védekezést választotta.

"Tudom, hogy milyen nehéz itt pole-t szerezni és fantasztikus munkát végzett, megvan köztük a tisztelet. Kerék a kerék ellen akarunk harcolni, de amikor csapattárssal küzdünk, az egy más szint. Ha egy Ferrarival csatáztam volna, akkor több kockázatot vállaltam volna" - mondta az esetről Hamilton az Autosportnak.

mercs



"A futam előtt leülünk, beszélünk az egyes kanyarról, hogy hogyan kerüljük el az ütközést, hogy hogyan tartjuk egymást tiszletetben. Amikor megelőztem őt és jött rám vissza, átvághattam volna előtte, hogy blokkoljam, de nem ez volt a jó döntés. Ez így lehetővé tette számára, hogy elmenjen mellettem, de ez a versenyzés" - magyarázta.

Persze utólag már könnyen tekint vissza erre nagyvonalúan a brit, hiszen megnyerte a futamot és tovább növelte előnyét a pontversenyben azok után, hogy szombaton kikapott Bottastól - a nyomás ismét a finn pilótán nőtt...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: