DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappennek a pole-ba is kerülhetett a turbólyuk

A 4. és az 5. rajthelyet szerezték meg a Red Bull pilótái a Brit Nagydíjra, ami nagyjából a csapattól elvárható eredménynek felel meg, ám Max Verstappen mégis úgy érzi, bosszantó műszaki hibája nélkül ennél többet is elérhetett volna.

A holland pilóta Red Bulljában valamilyen probléma miatt nem volt megszakításmentes a kapcsolat a gázpedál és az erőleadás között, ez pedig Verstappen elmondása szerint ezen a pályán különösen érzékenyen érintette a teljesítményét a lassabb kanyarok kijáratánál.

vers



„Az egész hétvégét tekintve nem volt meg a megfelelő balansz az autóban az időmérőig. Örülök, hogy éppen addigra sikerült fordítanunk a helyzeten, amikorra kellett. Viszont a nap során végig a gondot okozott számomra a turbólyuk, vagyis amikor a gázra léptem, egy pillanatra kihagyott a motor, mielőtt összeszedte magát” – magyarázta a holland az időmérőt követő sajtótájékoztatón, amin a formula.hu is részt vett. „Ezen a pályán ez különösen nagy teljesítményvesztést jelentett, hiszen a legtöbb kanyarkijárat után hosszú egyenes következik, amelyben végig hordoztam magammal ezt a veszteséget. Ez legalább 1,5-2 tizedembe került, ami az eredménylistára pillantva elég sokat jelentett.”

Verstappen két tizeden belül, Pierre Gasly azonban már fél másodperccel volt elmaradva a pole-t szerző Valtteri Bottas idejétől, ám a franciának ezzel is meglett az 5. pozíció közvetlenül csapattársa mögött, amit okkal könyvel el szezonja legjobb időmérőjének.

„A Q3-as köröm nem volt tökéletes, de így is elégedett lehetek azzal, hogy az 5. helyről rajtolok a közepes keménységű gumikon. Az egész hétvége pozitívan alakul eddig számomra, minden sokkal jobban fest. Pénteken biztatónak tűnt a versenytempónk, és az autónk is erős, így már izgatottan várom a versenyt” – nyilatkozta a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: