Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 24. csütörtök
F1

Már Bottas 2.1-ről beszélnek Silverstone-ban

Valtteri Bottas saját bevallása szerint alig hitte el, hogy 6 ezreddel sikerült lebirkóznia Lewis Hamiltont a Brit Nagydíj időmérőjén a pole pozícióért vívott harcban. A sajtó máris átkeresztelte 2.1-es változatra az újra megtáltosodó finnt.

Bottas egész hétvégén jobb formát mutatott, mint Hamilton, de mivel volt már ez így, a szigetországi szurkolótábor teljes nyugalommal készült az időmérőre, bízva abban, hogy ötszörös világbajnok kedvencük ismét jókor gyújtja majd be a rakétákat. Ez most nem történt meg, a brit nem bírt a házi vetélytárssal, aki 6 ezredmásodperccel gyorsabbnak bizonyulva elszipkázta előle az első rajtkockát.

„Amikor a rádión megkaptam az üzenetet, hogy megvan a pole, hihetetlenül boldog voltam, mert már nagyon hiányoltam ezt az érzést” – fogalmazott a pályafutása tizedik, idei negyedik rajtelsőségét szerző Bottas, aki legutóbb májusban, Barcelonában szerezte meg a legelőkelőbb rajthelyet. „Itt köztudottan nagyon nehéz legyőzni Lewist, hiszen mindig borzalmasan erős Silverstone-ban. A köröm nem volt tökéletes, lehetett volna jobb is, de tökéletes kört senki nem tud futni, így a vége szerencsére jól alakult.”

as

Mivel a legutóbbi öt futamból négyet Hamilton nyert, a közvélemény az utóbbi hetekben már kezdte nyugtázni, hogy Bottas hiába indította remek formában, a közkeletű becenév szerint „2.0-s változatban” az évadot, máris megtört és nem tud fogást találni a házi ellenlábason. Mivel az ötszörös vb-első számára Silverstone szívügy, ahol mindig komolyabb erőket mozgósít még a szokásosnál is, a finn mostani produkciója előtt még a kritikusai is kalapot emeltek. Olyannyira, hogy a britek a hullámvölgyből kilábaló pilótát máris elkezdték „2.1-es változatként” emlegetni…

„Ha rápillantunk a ponttáblázatra, láthatjuk, hogy a bajnoki harc még nyitott és én vagyok az egyik, akinek esélye van” – mondta a finn, aki 31 pontos hátránnyal áll a 2. helyen Hamilton mögött. „Sok verseny van még hátra és sok múlik rajtam, a teljesítményemen, ezért minden egyes kínálkozó lehetőséget meg kell ragadnom. Ha nem ragadom meg, Lewis megléphet, és nem tudom elkapni. A holnapi nap éppen ezért szuperfontos. Versenyről versenyre haladok, igyekszem kihasználni a lehetőségeket és mindent megteszek azért, hogy holnap megőrizzem az elsőséget.”

Bottas az évad korábbi szakaszában szerzett három pole-startból csupán Azerbajdzsánban tudott győzni, így joggal merül fel a kérdés: mire megy most, képes lesz-e kihasználni az első rajtkockából származó előnyöket?

„Sokat dolgoztam idén a rajtokon, pláne azután, hogy néhány nem igazán jól sült el, így jelenleg sokkal jobban érzem magam ezzel kapcsolatban, mint például az év elején. Nyilvánvalóan minden start más, hiszen eltérőek a körülmények, mások a gumik, a hőmérséklet, de most magabiztos vagyok és arra törekszem, hogy holnap jól rajtoljak és jól kihasználjam ezt a pozíciót” – fogadkozott a finn, aki láthatóan eltökélt, és még az idei évben kabalaként alkalmazott borostáját is nagyobbra növesztette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?