Steward
Strommer Benjamin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 31. vasárnap
F1

Ricciardo még örült is a Red Bull győzelmének

Korábbi csapata legutóbb a Red Bull Ringen megszerezte idei első győzelmét, miközben ő maga a dobogóra sem esélyes a Renault-val. Daniel Ricciardo nem kerülhette el a kézenfekvő kérdést, de jól kivágta magát belőle.

Az ausztrál hasonló helyzetben találta magát a Brit Nagydíj hétvégéje előtt, mint Fernando Alonso a 2015-ös szezon elején, amikor a McLarenhez elszerződött spanyolt a Ferrari futamgyőzelme után faggatták döntése helyességéről. A két pilóta csapatváltásában közös, hogy mindketten tisztában voltak vele, valószínűleg be kell áldozniuk néhány olyan szezont, amelyekben szerezhettek volna pár győzelmet, cserébe abban bízva, hogy új istállójuknál építkezve hamarosan jobb eséllyel harcolhatnak majd a bajnoki címért. Már tudjuk, hogy Alonso esetében nem jött be a hazárdírozás, Ricciardo azonban még nem lát okot a csalódottságra a csapatváltás miatt.

ricciardo„Őszintén, nem bántam meg. Igazából részben még örültem is a győzelmüknek, és hogy ezáltal egy jó futamot produkált az F1. A sport elég sok támadást kapott a francia hétvége után, így nagyon kellett már egy ilyen futam” – mondta a Renault pilótája a Brit Nagydíj sajtótájékoztatóján, amelyen a formula.hu is részt vett.

„De ha visszatekintek, akkor is azt látom, hogy tavaly a Red Bull az év ezen pontjáig már három győzelemmel rendelkezett, most pedig ez volt nekik az első. Az persze való igaz, hogy én jelenleg csak ennél hátrébb csatázok. Azonban számítottam is erre, és ha a Red Bullnál maradás mellett döntöttem volna, akkor most a bajnoki cím megszerzése lenne a célom velük. És noha legutóbb ők győztek, de a bajnoki címtől azért még elég messze vannak. Ezt nem bántásként mondom, ez a realitás.”

Új istállójánál mindenesetre idénre tényleg alaposan át kellett írnia célkitűzéseit Ricciardónak, hiszen eddig a 2019-es szezon minden versenyét korábbi csapattársa, Max Verstappen mögött befutva zárta, eddigi fénypontjaként pedig a Kanadai Nagydíjon elért időmérős 4. és vasárnapi 6. helyére tekinthet.

„Próbálok valamit felépíteni a Renault-val, és ehhez még mindig sok munka vár ránk. Ugyanakkor nagyobb elégtételt is érzek, amikor ez egy kicsit az eredményben is megmutatkozik. A montreali hétvége például éppen egy olyan volt, ami után azt éreztem, hogy megérte a hét versenyen át tartó szenvedést és hullámzó teljesítményt” – magyarázta hozzáállását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?