DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Milyen időjárás várható a Brit Nagydíjon?

A hétvégén rendezik a szezon tizedik futamát, a Brit Nagydíjat, ahol a várakozásoknak – illetve a helyszínnek is – megfelelően angolos időjárás fogadja a csapatokat. Hűvös lesz és eső is várható.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff abban reménykedett, hogy a hétvégén kegyesebb lesz hozzájuk az időjárás, Silverstone-ban pedig a várakozásoknak megfelelően hűvösebb levegő fogadja a csapatokat, mint Ausztriában.

A két héttel ezelőtti kánikulában a Mercedes túlmelegedési gondokkal küszködött, így nem is tudták maradéktalanul kihasználni az autóban rejlő lehetőségeket. Angliában azonban igazi angolos időjárás várja a Formula-1 mezőnyét, hiszen egész hétvégén 18-20°C-os lesz a levegő hőmérséklete és esőre is lehet számítani a hétvége folyamán.



A pénteki szabadedzések alkalmával lesz a legzordabb az időjárás, ekkor nagyjából 18-19 fok lesz a napi maximum, közben pedig időszakos esőzések fogják zavarni a csapatok munkáját. A szombati napon néhány fokkal melegebb lehet a levegő hőmérséklete, ugyanakkor esőre a hétvége további részében már nem igazán kell számítani.

A vasárnapi futamra hasonló időjárás várható, mint a szombati napon. 19-21°C-ra lehet számítani a verseny idejére. Miután a Pirelli a legkeményebb keverékeket hozta el a Brit Nagydíjra, így a szemcsésedés gondot okozhat a csapatok számára a kemény abroncsok használatakor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: