DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Nincs ínyére az óriási felhajtás Leclerc-nek

Ahogy szerinte az élsportolók általában, úgy Charles Leclerc is szeret a lehető legmagányosabban készülni egy-egy versenyre, de még az edzésekre is. De ezt saját elmondása szerint könnyen meg tudja valósítani.

Charles Leclerc azok után, hogy tavaly egy kiváló szezont futott a Sauberben, 2019-et már az őt juniorkora óta kísérő Ferrariban kezdhette meg, vagyis az F1 messze legnépszerűbb csapatában, amely körül általában a médiafelhajtás is a legnagyobb. A monacói úgy véli, egyelőre megbirkózik a feladattal, de azt azért leszögezte, több óvintézkedést kellett tennie annak érdekében, hogy a lehető legjobban fel tudjon készülni egy-egy versenyre - már csak azért is, mert a rutint nem tudta megcsinálni Franciaországban és Ausztriában.

lec



„Minden egyes élsportoló szeretne a lehető legmagányosabb lenni egy-egy megmérettetés előtt” - mondta a monacói a Bildnek. „Olyan ez, mint egy alagút: csak az van előtted, ami majd rád vár. Minden egyes verseny, de az edzések előtt is igyekszem magam a lehető legjobban elszeparálni a világtól, hogy a megfelelő hangulatba kerülhessek. A legfontosabb dologra kell ilyenkor koncentrálnom: az autóra.”

Leclerc elmondása szerint egyelőre könnyen meg tudja ezt oldani a rajtrácson tapasztalható óriási csődület közepette is. „Egyszerű a dolog: bár olyankor nyitva van a szemem, semmit nem látok. Mindent ki tudok kapcsolni, éppen ezért az ott engem egyáltalán nem zavar.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: