DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen a szél miatt dobta el a Red Bullt

Azt mondja, hogy már a baleset előtt is panaszkodott erre, aztán hirtelen elindult az autó hátulja. Viszont alapvetően elégedett volt a Red Bull-Hondával, úgyhogy nem aggódik.

Falnak csapta a Red Bull-Hondát az Osztrák Nagydíj második szabadedzésén Max Verstappen, a holland Formula-1-es pilóta pedig cifra káromkodásokkal vette tudomásul az esetet. A gyakorláson ez volt az a furcsa időszak, amikor szinte alig tudott valaki pályán maradni: Verstappen után rögtön falnak csapódott Valtteri Bottas, majd Sebastian Vettel és Carlos Sainz is csak épphogy elkerülte ezt.

vers



"Én már előtte is panaszkodtam a szélre, aztán odaértem a kanyarhoz és az autó hátulja hirtelen megindult" - magyarázta az esetet a holland a Sky Sports (szinte) azonnali kérdésére. "Ezek az autók alapvetően rendkívül érzékenyek a szélre, emiatt az ilyen bukások megtörténhetnek" - tette hozzá, utalva arra, hogy az érzékeny aerodinamikai csomagok minden változást megéreznek.

"Elég trükkös helyezet volt, az adatokból pedig egyértelműen látszik, hogy mi történt. Ez nyilvánvalóan nem segít, de talán az egy jó dolog, hogy a szerelők most szétszedik az autót és új alkatrészekkel rakják össze."

A Red Bull egyébként sem tűnt a legversenyképesebbnek a két edzés során, bár délután Pierre Gasly harmadik lett, de ott a balesetek miatt sokan nem futottak igazi gyors kört, míg a francia igen, így nem biztos, hogy mérvadó az eredmény. Verstappen azonban nem aggódik. "Én alapvetően elégedett voltam az autóval, ez az, amire koncentráltam. Azt nem tudom, hogy a második sort meg tudom-e csípni az időmérőn, ezt majd meglátjuk" - tekintett előre a szombati időmérőre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: