DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: A Ferrari talán előttünk is van...

A Mercedes ötszörös világbajnoka azonnal lecsapott a Ferrari pénteki teljesítményére és azon morfondírozott, hogy az olaszok talán előttük is vannak ezen a pályán - mondhatjuk, hogy a szokásos nyilatkozat...

Az első szabadezést még behúzta a sorozatban négy futamgyőzelemből érkező Lewis Hamilton Ausztriában, a másodikon viszont nem is tudott igazi gyorskört futni, mert Max Verstappen és Valtteri Bottas balesetei miatt nem volt rá ideje, inkább rögtön a hosszabb etapokkal törődött. A brit viszont ennek ellenére rögtön kijelentette, hogy mennyire erős a rivális.

"Sima nap volt nagyobb baj nélkül, bár eltörtem pár első szárnyat, de szerintem sokan ezt csinálták ezeken a kerékvetőkön. Azt nem tudom, hogy gyorsabbak vagyunk-e, mint tavaly ezen a pályán, de az érzés hihetetlen" - kezdte pénteki értékelőjét a világbajnoki címvédő. "A Ferrarik és a Red Bullok különösen gyorsnak tűnnek, főleg a Ferrarik, szóval érdekes lesz látni, hogy hogyan alakul a holnapi nap."

hame



"Szerintem a Ferrarik ma megmutatták, hogy a mi szintünkön vannak, vagy talán egy kicsit előttünk is. Mindenesetre szoros a helyzet, ami jó, szeretem, amikor ez van és ez azt jelenti, hogy dolgoznunk kell. A Ferrarik nagyon gyorsak az egyenesekben és már a Red Bull is felzárkózott itt, úgyhogy biztosan nagy kihívás elé nézünk. A kanyarokban viszont nem gyorsabbak, úgyhogy érdekes lesz" - tette hozzá.

"A Ferrarik a versenytempót tekintve általában nem olyan gyorsak, mint mi, ma viszont gyorsabbak voltak. Ez rendben van, ezen a pályán legalább lehet haladni a másik mögött és remélhetőleg bírni fogják a gumik" - zárta gondolatait a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: