Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 21. hétfő
F1

Nem biztos, hogy megoldódtak Raikkönenék gondjai

Fred Vasseur csapatfőnök nagyon örül annak, hogy Kimi Raikkönen ilyen jó eredményt ért el a Francia Nagydíjon, de óvatosságra intette csapatát. Nagy fejlesztést hoznak Budapestre.

Fred Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke szerint az istállónak higgadtnak kell maradnia a jobb franciaországi teljesítményt követően is, mert nem biztos, hogy az autó meglévő problémáit valóban megoldották. Az Alfa az áprilisi Azerbajdzsáni Nagydíj óta nem szerzett pontot, Kimi Raikkönen többször is panaszkodott a technikára, a Paul Ricardon viszont egy hetedik helyezést tudott felmutatni.

"Ez egy nagyszerű érzés a csapat számára, mert mindig keményebben dolgozunk, ha nem vagyunk ott a pontszerzők között. Az elmúlt időszak frusztráló volt, mert a sebesség néha nem volt meg és követtünk el hibákat is, szóval az, hogy ismét pontot szereztünk, az remek érzés és szép jutalom a munkánkért" - idézi Vasseur szavait az Autosport.

7_5

Arra azonban figyelmeztet: nem biztos, hogy tényleg mindent megoldottak. "Néha vasárnap este úgy érezzük, hogy most megértettünk valamit, aztán a következő pénteken meg azt, hogy mégsem. Nem vagyok benne biztos, hogy kitisztáztunk minden problémát és minden kérdést, ami az utóbbi időben a gumikkal kapcsolatban felmerült. Most azért jönnek még fejlesztéseink, Ausztriára egy kisebb, Silverstone-ra egy nagyobb, aztán Németországra megint egy kisebb, majd Budapestre megint egy nagyobb" - magyarázta.

A csapatfőnök ejtett pár szót Antonio Giovinazziról is, aki eddig még nem szerzett pontot és bár Franciaországban bejutott a Q3-ba, a futama most sem sikerült. Vasseur szerint ez nem az újonc hibája volt, rossz pozícióba került a gumik miatt, de annak örül, hogy legalább szombaton jól szerepelt - ezt kell folytatnia és akkor a nehéz szezonkezdet ellenére kiegyenesítheti az évét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?