DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Nem biztos, hogy megoldódtak Raikkönenék gondjai

Fred Vasseur csapatfőnök nagyon örül annak, hogy Kimi Raikkönen ilyen jó eredményt ért el a Francia Nagydíjon, de óvatosságra intette csapatát. Nagy fejlesztést hoznak Budapestre.

Fred Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke szerint az istállónak higgadtnak kell maradnia a jobb franciaországi teljesítményt követően is, mert nem biztos, hogy az autó meglévő problémáit valóban megoldották. Az Alfa az áprilisi Azerbajdzsáni Nagydíj óta nem szerzett pontot, Kimi Raikkönen többször is panaszkodott a technikára, a Paul Ricardon viszont egy hetedik helyezést tudott felmutatni.

"Ez egy nagyszerű érzés a csapat számára, mert mindig keményebben dolgozunk, ha nem vagyunk ott a pontszerzők között. Az elmúlt időszak frusztráló volt, mert a sebesség néha nem volt meg és követtünk el hibákat is, szóval az, hogy ismét pontot szereztünk, az remek érzés és szép jutalom a munkánkért" - idézi Vasseur szavait az Autosport.

7_5



Arra azonban figyelmeztet: nem biztos, hogy tényleg mindent megoldottak. "Néha vasárnap este úgy érezzük, hogy most megértettünk valamit, aztán a következő pénteken meg azt, hogy mégsem. Nem vagyok benne biztos, hogy kitisztáztunk minden problémát és minden kérdést, ami az utóbbi időben a gumikkal kapcsolatban felmerült. Most azért jönnek még fejlesztéseink, Ausztriára egy kisebb, Silverstone-ra egy nagyobb, aztán Németországra megint egy kisebb, majd Budapestre megint egy nagyobb" - magyarázta.

A csapatfőnök ejtett pár szót Antonio Giovinazziról is, aki eddig még nem szerzett pontot és bár Franciaországban bejutott a Q3-ba, a futama most sem sikerült. Vasseur szerint ez nem az újonc hibája volt, rossz pozícióba került a gumik miatt, de annak örül, hogy legalább szombaton jól szerepelt - ezt kell folytatnia és akkor a nehéz szezonkezdet ellenére kiegyenesítheti az évét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: