DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Alonso: Az F1 egyáltalán nem unalmas

Az újabb világbajnoki címet szerző Fernando Alonso szerint az F1 nem unalmas. Folyamatosan követi a szezon alakulását, és szerinte minden sportnak megvannak a jobb és rosszabb napjai.

Fernando Alonso tavaly év végén intett búcsút a Formula-1-nek, hogy több kategóriában próbáljon szerencsét. Felemás sikereket hozott neki a 2019-es kaland, hiszen míg az Indy 500-ra kvalifikálni sem tudta magát, addig hétvégén megnyerte a Hosszútávú Világbajnokságot a Toyotával.

Bár Alonso nem zárta ki, hogy 2020-ra visszatér a száguldó cirkuszba, de Zak Brown egyértelműen kijelentette, hogy ezt nem a McLaren színeiben fogja megtenni. Alonso viszont még maga sem tudja, mit szeretne csinálni 2020-ban.



„Fogalmam sincs, mi lesz – válaszolta az olasz Corriere dello Sportnak. „Követem a futamokat, amennyire csak tudom. Az eddigi hét versenyből hármat voltam kénytelen kihagyni élőben, de azokat is megnéztem felvételről, és csakúgy, mint a rajongók, én is úgy éreztem, hogy egyes futamok izgalmasak voltak, néhányon viszont nagyon unatkoztam.”

„Ugyanakkor szerintem ezzel nincs semmi probléma. Van, hogy leülünk megnézni egy Real Madrid – Barcelona mérkőzést, azt várva, hogy milyen jó lesz, aztán meg 0-0 a vége. Máskor viszont 5-5. Minden sportnak megvannak a maga kiemelkedő és unalmas vasárnapjai, ez pedig az F1 esetében sincs másként.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: