DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Nálunk nincs hely Alonsónak

A brit F1-es csapat vezérigazgatója határozottan kijelentette, elégedett Sainz és Norris párosával, ezért csak akkor jutna hely az esetlegesen visszatérő Alonsónak, ha egy harmadik autót indítanának.

Fernando Alonso tavalyi visszavonulásakor elejtett olyan megjegyzéseket, amelyek szerint a spanyolt egyszer még viszont láthatjuk a Formula-1-ben, ám a McLaren vezérigazgatója egyértelművé tette, az ő brit csapatában egy ideig még nem lesz hely a világbajnok számára.

„Előbb meg kell kérdeznem Chase Carey-t, hogy lehet-e három autónk” – reagált Zak Brown az Auto Motor und Sport munkatársának egy poénnal. „Hosszú távú szerződésünk van a jelenlegi pilótapárosunkkal, akikkel nagyon elégedettek vagyunk. Nincs szabad ülésünk, de szerencsére Fernando eddig nem is keresett.”

norris-sainz-portre-20191



Carlos Sainz és Lando Norris, a McLaren jelenlegi párosa idén szorgosan gyűjtögeti a pontokat, ennek köszönhetően a csapat jelenleg a középmezőny élén, a konstruktőri negyedik helyen tanyázik. Ezt elnézve érthető, hogy Brown egyiküktől sem válna meg szívesen egy 37 éves versenyző kedvéért. „A jelenlegi pilótáink csodásan teljesítenek: az esetek ötven százalékában bejutottak a Q3-ba, és nagyszerű visszajelzéseket adnak. Ezeken felül jól kijönnek egymással, szóval akkor sem kell aggódnom, amikor egymás ellen versenyeznek.”

Háttérstáb nélkül persze sehol sem lenne egy F1-es versenyzőpáros, ám Brown szerint idén a többiek is kiváló munkát végeznek. „Nagyszerűen teljesít a csapat, ezért vagyunk negyedikek. Az autónk inkább a hatodik, mint a negyedik a sorban, de a jó bokszkiállásoknak, a stratégiának és természetesen a pilótáknak köszönhetően jól teljesítünk. A többi csapat is segített azzal, hogy hibázott. Lényeg a lényeg, a csapatunk egyértelműen előre lépett.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: