DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen továbbra is elégedetlen

Az Alfa Romeo F1-es pilótájának még mindig nem tetszik az autó, amely szerinte nem kiegyensúlyozott és lassú - legalábbis Kanadában ez volt a helyzet, úgyhogy nagyon bízik az érkező fejlesztésekben.

Még mindig nem elégedett az Alfa Romeo idei autójával Kimi Raikkönen: a 2007-es Formula-1-es világbajnok már korábban is jelezte, hogy nem erre számított régi-új csapatától, ezen pedig a Kanadai Nagydíj sem segített. A finn közönségkedvenc végül a 15. helyet tudta megszerezni, esélye sem volt a pontszerzésre, ez az eredmény pedig nem igazán érdekli hosszabb távon.

kimmer



"Ez egy elég nehéz hétvége volt számunkra" - idézi Raikkönen szavait a finn Ilta Sanomat. "Soha, egyáltalán nem volt meg a sebességünk, az autó messze volt a tökéletestől. Egyes körökben jobbnak tűnt, aztán megint rosszabbnak, abszolút hiányzott a kiegyensúlyozottság. Amikor a 12-13. helyekről van szó, akkor nem igazán érdekel, hogy beérek a célba" - magyarázta a helyzetet.

A finn abban bízik, hogy az Alfa tervezett fejlesztései javítanak a helyzeten és újra harcban lehetnek a pontokért, mert bár az év elején még jobbnak tűnt az autó, azóta nem igazán van reális esélyük önerőből a középmezőny elejére kerülni. "Van min dolgoznunk. Jönnek új alkatrészek és azokkal együtt újra a pontokért kell harcolnunk, segíteniük kell a fejlesztéseknek" - mondta erről.

Raikkönen jelenleg tizenhárom megszerzett pontal a tizedik-tizenegyedik helyen áll a tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: