DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel a futam után inkább felszívódott volna

A németnek semmi kedve nem volt a Kanadai Nagydíjat követően különböző eseményeken részt venni, ám a kötelessége mást diktált. A dobogóra társai felé mutatott tiszteletből állt fel.

Az utóbbi évek legbalhésabb futam utáni eseménysorozatán vagyunk túl a Formula-1-ben, ami egyetlen öt másodperces időbüntetésre vezethető vissza. A Kanadai Nagydíjat vezető Sebastian Vettel az őt üldöző Lewis Hamiltonnal szemben emiatt veszítette el a győzelmet, amit számtalan nézővel egyetemben a német is meglehetősen nehezen élt meg. 

olle-kanada-podium-2019



A leintést követően a top három számára kijelölt terület helyett a paddock szélsőbb részében parkolta le autóját, majd egy gyors mérlegelést követően öles léptekkel a Ferrari hospitality épülete felé vette az irányt, kihagyva az ilyenkor kötelező interjúztatást. Néhány pillanatig úgy tűnt, hogy Vettel aznapra végleg felszívódott a kamerák elől, ám végül kis késéssel visszatért a többi dobogós, Lewis Hamilton, Charles Leclerc és a Mercedes képviselője, Marga Torres társaságába, ám ezt megelőzően még kicserélte a Hamilton autója előtt elhelyezett egyes feliratú táblát kettesre. A német a díjátadót követő sajtótájékoztatón elmagyarázta a történteket.

"Parc fermében álltam meg az autóval, de abban, amelyiket nem a top háromnak tartottak fenn, majd elmentem mérlegelésre. Ezt követően semmilyen egyéb eseményen nem akartam megjelenni. Nagyon feldúlt és csalódott voltam, de szerintem mindenki megérti, hogy miért. [A dobogó] nem az a hely volt, ahol lenni szerettem volna, de Lewis, Charles és a Mercedes képviselője felé így volt tiszteletteljes. Itt [a sajtószobában] sem önszántamból vagyok, egyszerűen itt kell lennem" - nyilatkozta Vettel, aki a dobogón végül beleállt a Martin Brudle által levezényelt kötelező interjúba, amely során egy mondat erejéig Hamilton szavába is belevágott, miközben a közönség a britet fújolta.

"Lewisnak ehhez semmi köze" - szögezte le a német. "Megértem, hogy az emberek elégedetlenek, de nem jó érzés, ha fújolnak az emberre, ezért is szóltam közbe. Elnézést kérek azért, hogy félbeszakítottam, de annyit tettem hozzá, hogy nem őt kellene kifütyülni, ő semmi rosszat nem tett. Komolyan tiszteljük egymást, ő pedig nagyszerű versenyt futott, nagy nyomást helyezett rám, amit kifejezetten élveztem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: