DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton is leszorította volna ellenfelét

Fordított esetben a brit világbajnok is pontosan ugyanúgy védekezett volna egy másik autó ellen, ahogy Sebastian Vettel tette vasárnap a Kanadai Nagydíjon. Ettől függetlenül a szabály az szabály.

Kissé meglepő, ám annál őszintébb kijelentést tett Lewis Hamilton a vasárnapi Kanadai Nagydíj botrányt okozó büntetésével kapcsolatban, amellyel Sebastian Vetteltől a versenyfelügyelőség vette el a futamgyőzelmet. A brit bevallása szerint Vettel helyében semmit sem tett volna másképp, mint a Ferrari pilótája.

hamilton-portre-20191



"Mit is mondhatnék, ha én vagyok az élen és hibázok egyet, valószínűleg ugyanígy cselekszem. Csak a pozíciónkat akarjuk megtartani, és annyira gyorsan történik minden. Én is megpróbáltam volna kiszorítani, mert ez történt. Ha nincs erre vonatkozó szabály, én pedig nem veszem el, akkor összeütköztünk volna. Így vagy úgy, de rosszul végződött volna."

"A versenyzői nézőpontnak az az előnye, hogy mi tudjuk, hogyan mennek ezek a dolgok. Nézőként ez más. Pilótaként, amikor valami hibádzik, akkor próbáljuk megszorongatni a másikat, hogy ne veszítsünk pozíciót. Nem az jár a fejünkben, hogy 'most akkor balra húzódok és mindenkit elengedek'. Ez egy ösztön" - magyarázta Hamilton, majd hozzátette, hogy Vettel valóban akadályozta őt, a szabály pedig egyértelműen ez ellen fogalmaz. A fentiekkel ellentétben a két pilóta között végig tisztelet uralkodott, Hamilton még egy dicséretet is megfogalmazott a németről.

"A pályaelhagyás ellenére nagyszerű munkát végzett. Ezen a hétvégén erős volt a Ferrari, igazi elrettentő erőt képviselt. Nagy szerencsénk van, hogy fel tudtuk velük venni a kesztyűt, hiszen dupla győzelmet is arathattak volna, ha megszerzik az első rajtsort. Szerencsére ezt megakadályoztam."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: