DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Ferrari: Mindennel le vagyunk maradva

Lát ugyan pozitívumokat a szezon eddig eltelt részében a Ferrari sportigazgatója, de összességében elismeri, hogy az autó teljesítményét tekintve egyértelmű hátrányban vannak a Mercedeshez képest.

Még egyetlen futamot sem tudott megnyerni idén a Ferrari és Monacóban is szüksége volt a szerencsére ahhoz, hogy a második helyet meg tudja szerezni Sebastian Vettel - hatalmas csalódás ez a szezon Maranellóban azok után, amilyen reményekkel nekivágtak az első versenynek. Mindezt Laurent Mekies, a Ferrari sprotigazgatója sem tagadja.

"Nem úgy és nem annyit fejlődtünk a téli tesztek vége óta, ahogy szerettünk volna" - árulta el az Auto Hebdo kérdésére Mekies. "Az abszolút teljesítményt tekintve mindenhol le vagyunk maradva. Fejlődnünk kell az aerodinamika menedzselését tekintve amellett, hogy szintén fejlődnünk kell a mechanikai tapadás és a gumik terén is."

fermon



"Az autó és a gumik viselkedésének egymásra való hatása az egyik kulcs a teljesítményt tekintve. A gumik eltérőek a tavalyiakhoz képest és van potenciál a fejlődésre, továbbra is felderítő fázisban vagyunk" - tette hozzá, bár azt nem részletezte, hogy júniusban hogy lehet még felderítő fázisban egy olyan istálló, amely a vb-címet tűzte ki célul.

"Nem voltunk jók Ausztráliában, de nagyon jók voltunk Bahreinben, átlagosak Kínában, elég jók Bakuban, aztán szenvedtünk Spanyolországban és Monacóban... 0-6-nál járunk, de tarthatnánk 2-4-nél is!" - mondta a győzelmekkel kapcsolatban. "A Mercedes révén egy nagyon erős csapat van előttünk és mindenhol tökéletesen kell teljesítenünk ahhoz, hogy győzelmet remélhessünk."

A soron következő kanadai pályában viszont bízhat az istálló. "Ez a pálya jobban hasonlít Bakura és Bahreinre, ahol jobbak voltunk, de muszáj óvatosnak lennünk, mert a dolgok gyorsan változnak, ahogy azt a szezon kezdete óta láthatjuk is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: