DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A McLarennél minden a helyére került - jöhet a siker?

Jelentős belső átalakításon ment keresztül a McLaren F1-es istállója - a szervezetet tetőtől talpig átszervezték, és egy új technikai vezető is felvette a munkát. Zak Brown bizakodva tekint a jövőbe.

Andreas Seidl személyében a Spanyol Nagydíj hétvégéje óta igazi sikergyáros dolgozik a McLaren Formula-1-es csapatánál, akinek jótékony közreműködését a vezérigazgató alig néhány hét alatt megérezte. A korábban DTM-ben, WEC-ben és a Sauber F1-es istállójánál is tevékenykedő szakembert ügyvezető igazgató pozícióban helyeztek el azzal a céllal, hogy többedmagával megoldja a McLaren évek óta húzódó szervezeti problémáit.

 seidl-2019-portre1

Andreas Seidl a monacói paddockban


"Úgy gondolom, hogy vele megvilágosodtunk mind a csapatot, mind a vezetőséget illetően" - dicsérte új alkalmazottját a vezérigazgató Zak Brown. "Ismerem már egy ideje - egyértelműen tudja, hogy mit akar, szóval tetszik, amit látok. Nagyszerű a munkakapcsolatunk, ezért izgatott vagyok a jövőnk miatt."

Brown az utóbbi időszakban tetőtől talpig átszervezte az istállót: teljesítményigazgatónak Andreas Stellát, sportigazgatónak pedig Gil de Ferrant nevezte ki, valamint technikai igazgatónak a Toro Rossótól igazolta James Keyt. Ezen felül a siker reményében a csapat belső szerkezete is átalakításon esett át. "Vezető szempontból elvégeztem a dolgomat. Elértem, amit szerettem volna, és elégedett vagyok. Mindenki a helyére került, és minden területen kiváló a helyzet."

Az istálló legnagyobb reménysége így is az autósportban sikert sikerre halmozó Seidl marad, aki többek között a Porsche LMP1-es világbajnoki címeiben is közreműködött. "Nyilván tudom kamatoztatni a különböző kategóriákban szerzett tapasztalataimat. Minden sikeres szervezetnek ugyanazokat az alapkritériumokat kell teljesítenie, legyen az GT-s, LMP-s vagy Formula-1-es program. A múltban nagy költségvetésű, gyári programokban vettem részt, és meggyőződésem, hogy ennek köszönhetően nagy segítség lehetek a McLaren számára. Ettől függetlenül megfontoltnak kell lennem és tisztelettem kell bánnom a csapattal. Sok a pozitívum, az emberek elszántak, és sok itt a tehetség is" - idézte a szakembert a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: