DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica: Monacóban bizonyítottam

A lengyel F1-es pilótáról többen úgy tartották, hogy az utcai pályán egyetlen kört sem tud majd hiba nélkül teljesíteni, ám ő úgy érzi, teljesítményével minden kétkedőt elhallgattatott.

Kézsérülése miatt Robert Kubicának minden Formula-1-es pilótánál nehezebb dolga van, amikor a falak közötti vezetésről van szó. Jobb karjának korlátozott mozgása miatt a lengyel versenyző többnyire egy kézzel vezeti autóját, ami Monaco szűk utcáin számottevő hátrányt is jelenthetett volna. Elmondása szerint sokan voltak, akik kételkedtek benne a versenyhétvége előtt, ám utólag kijelenthetjük, szerencsére nem volt igazuk. A közönségkedvenc visszatérése legjobb versenyét futotta, így joggal érzi azt, hogy minden szkeptikus hangot elhallgattatott. 

 kubica-monaco-action-20191



"Sokan azt gondolták, hogy kanyarodni sem fogok tudni ezen a pályán, de én tudtam, hogy rendben leszek. Szerintem egész jól teljesítettem ebben a nem túl könnyű helyzetben, szóval elégedett lehetek. A végeredmény persze lehetne jobb is, de ilyen a versenyzés. Az emberek arról beszéltek, hogy az egyes kanyarban gondban leszek, de szerintem egész jól ment. Még az első körben is, amikor úgymond ösztönből megyünk."

A lengyel az utolsó helyről rajtolva az első körben csapattársát, George Russellt és Antonio Giovinazzit is megelőzte, később pedig a lehető legjobb pozícióban volt az előrelépéshez, amikor Charles Leclerc és Nico Hülkenberg összeakadt a Rascasse-ban. A biztonsági autó mögött Sergio Perezzel ellentétben nem ment ki a bokszba, ezzel a tizenötödik helyig felkapaszkodott, ám ekkor egy előzési kísérlet során megpörgette őt Giovinazzi. Az eset miatt végül csak a tizennyolcadik helyen intették őt le, ám emiatt egyáltalán nem volt dühös. "Ilyen a versenyzés" - rázta le magáról.

"A rajtnál két pozíciót nyertem, amikor sokat számít a gumik kímélése és a tempóra figyelés. A biztonsági autó után magam mögött tartottam a többieket, de tudtam, hogy még ki kell állnom. Az érkező eső miatt maradtam a pályán. Végül csak enyhén esett, ezért a stratégiánk nem működött" - értékelte Kubica, akire az év hátralévő részében a monacóitól kizárólag könnyebb pályák várnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: