DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen többbször is majdnem a falban végezte

Veszélyes műszaki hiba miatt feledhetőre sikeredett Kimi Raikkönen jubileumi versenye. A finn autója több kanyarban is kiszámíthatatlanul viselkedett, így esélye sem volt pontszerző helyre.

Idei legrosszabb futamán van túl az Alfa Romeónál eddig szárnyaló Kimi Raikkönen, akit a Monacói Nagydíjon a pontszerző helyektől messze, a tizenhetedik pozícióban intettek le. A háromszázadik versenyhétvégéjén Raikkönennek már az időmérő edzés sem alakult túl fényesen, a tizennegyedik helyről várta a futamot, amelyen egy veszélyes műszaki hiba miatt végül nem sikerült szépítenie.

 raikkonen-monaco-action1-2019



"Nem tudjuk, hogy mi volt a differenciálművel, de a kanyarkijáratokon többször is majdnem a falban végeztem, mivel csak az egyik kerék hajtott. Túlmelegedhetett, vagy ilyesmi" - számolt be futamáról a helyszínen tartózkodó sajtómunkatársaknak. "Nem tudtuk kideríteni, hogy mi volt a probléma, de nagyon furcsa szituáció volt, őrülten viselkedett [az autó]. Ez a hiba mindenesetre nem befolyásolta a helyezésemet, hiszen az előzéshez arra van szükség, hogy a másik autónak súlyos problémái legyenek."

A futam első negyedében érkező biztonsági autós szakasz alatt sokakkal ellentétben a finn csapata a bokszkiállás kihagyása mellett döntött, így Raikkönen egészen a negyvenhetedik körig elment a rajtnál használt gumikkal. "Valami mást kellett kipróbálnunk" - kommentálta a döntést. "A végeredményen az sem változtatott volna, ha kijövünk a biztonsági autó alatt, a differenciálmű hibája pedig előtte és utána is fennállt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: