DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Milyen időjárás várható a Monacói Nagydíjon?

Ezentúl megkíséreljük veletek megosztani minden versenyhétvége előtt, milyen időjárási körülményekre lehet számítani az adott nagydíjon. Lássuk, mi várható Monacóban, az F1 legikonikusabb pályáján!

A 2019-es Monacói Nagydíjat május 23-26 között rendezik meg, s rendhagyó módon az első két szabadedzést csütörtökön tartják Monte-Carlóban, hogy az esetleges pályahibák karbantartására másnap legyen elegendő ideje a szervezőknek.

A csütörtöki nap meglehetősen borúsan fog kezdődni, azonban csapadékra nem kell számítani a Met Office várakozásai szerint. Viszont a hőmérséklet sem fog az egekig emelkedni, ugyanis a 11 órakor induló első szabadedzés kezdetén 17 °C-ra lehet számítani és a délutáni, második gyakorlás alkalmával is csak 18-19 fokig kúszik majd fel a hőmérő.



Szombaton is hasonló körülményekre kell készülnie a csapatoknak, a harmadik szabadedzésre és az időmérőre is 17-18 °C-os lesz a levegő hőmérséklete, s bár csapadék aznapra sem várható a hercegség utcáin, az égbolt továbbra is felhős marad.

Vasárnapra aztán teljesen értelmét vesztik az előző napokon gyűjtött adatok az autók viselkedéséről és a gumikopásról, mivel a 15:10-kor kezdődő Monacói Nagydíj rajtját verőfényes napsütés várja majd, a levegő hőmérséklete 22-23 °C környékén alakul, az aszfalt pedig várhatóan jóval melegebb lesz a napsütés miatt, mint a megelőző napokban.

Előreláthatólag a verseny napján sem lehet csapadékra számítani, ugyanakkor az előrejelzések szerint egy csekély, 30%-os valószínűség mutatkozik egy kisebb záporra a futam leintésének ideje körül (17:00), szóval úgy fest, hogy egy felhős hétvégének nézünk elébe, melyen esőre nem kell számítani, vasárnapra pedig már a Nap is előbújik a felhők közül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: