DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ők lesznek az M4 Sport új F1-es kommentátorai

Bejelentette a világbajnokságot közvetítő sportcsatorna, hogyan pótolják Szujó Zoltánt: egyetlen utód kinevezése helyett nemzetközi mintára új koncepciót alkotnak, a főszerepben Wéber Gáborral.

A Formula-1-es közvetítésekben 18 éve szereplő Wéber Gábor az eddigi szakkommentátori pozícióból a vezető kommentátor székébe kerül. Újdonság viszont, hogy nem egyetlen társa lesz a közvetítésekben, hanem kollégái a versenyhétvégéken, sőt azokon belül is cserélődnek a nemzetközi közvetítések mintájára.



A szabadedzésekre az F1 utazó riporterei, Ujvári Máté, Szeleczky Ádám és Bobák Róbert ülnek be a stúdióba, olvasható az M4 Sport oldalán. A cikk kiemeli, hogy egy szabadedzés továbbra is interaktív marad, azaz a nézők kérdezhetnek a kommentátoroktól.

Az időmérőket és a futamokat – legalábbis a legtöbbet – két ismert magyar autóversenyző közvetíti Wéber társaságában: a WTCR-menő Michelisz Norbert és a kamion-Eb-n szereplő Kiss Norbert.

„Az elmúlt 18 év alatt számos párosításban dolgozhattam és tudom, hogy vezető kommentátornak lenni nem egyszerű műfaj, amihez köszönöm a bizalmat” – nyilatkozta Wéber Gábor. „Az autósportért gyerekkora óta rajongó egykori autóversenyzőként továbbra is az a célom, hogy mindenki számára a lehető legközérthetőbbé tegyem a versenyhétvégék történéseit, kihasználva ehhez az újfajta koncepcióban rejlő lehetőségeket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: