DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kiderült, miért távozott Szujó Zoltán az F1-es közvetítésekből

Az F1-es közvetítések elmúlt hét évének magyar hangja meglepő Instagram-bejegyzésben lengette be távozását a közvetítésekből - a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megerősítette a hírt.

 „Minden verseny, minden utazás és minden történet véget ér egyszer. Úgy tűnik, az én F1-es utazásom is a végéhez közeledik - legalábbis egyelőre. Sokat tanultam a világról, az emberekről és saját magamról az elmúlt 18 évben. Köszönöm, hogy figyeltetek, és ne feledjétek: #oveketbekapcsolni!”

Ezzel a szűkszavú, ám mégis sokatmondó Instagram-bejegyzéshez írt szövegggel búcsúzott Szujó Zoltán a Forma-1-es rajongóktól, a Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzésének közepén. A hazai sajtó gyors találgatásba kezdett, hogy a 2000 és 2011 között az RTL Klubnál dolgozó, majd 2012-től az közmédia csapatát erősítő, és 2013 óta kommentátori székben ülő riporter miért távozik az F1-es közvetítésekből, főleg ilyen gyorsan, hiszen pénteken még Barcelonából üzent követőinek. Az MTVA nemrég kiadott közleményében adta meg a választ a kérdésre.

A közlemény szerint a Szujó Zoltán súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust. A történtek miatt az MTVA a jövőben nem az egykori riporterrel képzeli el a Formula-1-es műsorok közvetítését, egyúttal a közmédia sok sikert kíván a műsorvezetőnek a szakmai és a magánéletében.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: