DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Nem kedveztek az új szabályok a Red Bullnak

Christian Horner szerint a Mercedes jelenleg egy hullám tetején van, de ez sosem tart örökké, nekik pedig készen kell állniuk arra, hogy kihívhassák az uralkodó F1-es istállót.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint az energiaitalos Formula-1-es istálló gyengébb teljesítménye az idei szezon elején elsősorban a szabályváltozásoknak köszönhető - sem az új első szárnyak, sem a Pirelli idei abroncsai nem kedveztek nekik és emiatt nem találtak bele igazán a 2019-es autóba.

"A problémáink oka valószínűleg a kettő kombinációja. Az idei abroncsok feszesebbek és mi a tavalyi év végén az akkori gumikon már elég jók voltunk, ugyanakkor az utóbbi években fejlődő aerodinamikai koncepciónk természetesen nagyon érzékeny volt az első szárnyra, szóval újra kellett egyensúlyoznunk" - idézi Hornert az Autosport.

horner1



"Most azonban minden téren fejlődünk, a Honda remek előrelépéseket tesz, a megbízhatóság az utóbbi évekhez képest fantasztikus, a teljesítmény erős, egyúttal a többi területen sem állunk le" - tette hozzá, majd rátért arra is, hogy mit tartogathat nekik az a szezon, ahol a Mercedes talán minden korábbinál brutálisabb (de legalábbis váratlanabb) fölényben van.

"Ez eléggé a Mercedes bajnoksága, öt futam alatt három híján minden pontot megszereztek. Megverni viszont mindenkit meg lehet, ez a csapatmunkáról szól, méghozzá a világ legnagyobb csapataival. A Mercedes jelen pillanatban a hullám tetején van, de ez sosem tart örökké. A mi dolgunk az, hogy biztosítsuk, hogy meg legyenek az eszközeink és a lehetőségeink ahhoz, hogy a következő években a kihívóik legyünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: