DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Júniusban jöhetnek a 2021-es szabályok

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint júniusban végre aláírják a végleges, 2021-es szabályokat azután, hogy mindenki azon volt, hogy erre a lehető legkésőbb kerüljön sor.

Két év múlva az illetékesek tervei szerint egy merőben más F1-et láthatunk majd, és már régóta a terítéken van az, hogy ennek érdekében hogyan kellene megváltoztatni a szabályokat. Ezzel kapcsolatban jó ideje csak nagyvonalakban fogalmazott mindenki, akinek erre rálátása volt, ráadásul ezt egyébként nem is bánták, hiszen sokan úgy voltak vele, hogy egy túl korai tisztázással a nagyobb csapatok túl nagy előnyhöz jutnának, miután több energiát (na meg persze pénzt) tudnának ráfordítani a felkészülésre.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is azt szerette volna, ha a végleges szabályokat csak decemberben hozzák nyilvánosságra, végül már benne lett volna egy októberi bejelentésben is, végül azonban saját elmondása szerint erre még korábban kerülhet sor.

„Bár én azt szerettem volna, hogy csak október környékén hozzák nyilvánosságra a szabályokat, erre valószínűleg már júniusban sor fog kerülni” - fogalmazott csalódottan Horner. „Így viszont a több forrással rendelkező csapatok előbb nekiláthatnak a felkészülésnek.”

00119007_965



Hornerhez hasonlóan gondolkodott a Williams csapatfőnöke, Claire Williams is. „Ha egymás mellé tesszük a mellette és az ellene szóló érveket, én azt mondom, jó lenne később nyilvánosságra hozni ezeket a szabályokat. Ezzel elkerülhető lenne, hogy a nagy csapatok a több forrásuk miatt akkora előnyhöz jussanak. Fairebb lenne mindenkinek, és nem egy újabb erőfitogtatásra kerülne sor. Én a késleltetés mellett vagyok.”

A McLarennél is, csak épp más miatt. „Nem is az előny vagy hátrány oldaláról közelíteném ezt meg, inkább amiatt mondjuk mi is az októbert, hogy minden részletet sikerüljön alaposan átgondolni” - fogalmazott a wokingiak részéről Zak Brown. „Mik lesznek az egyenalkatrészek, miket lehet szaabadabban fejleszteni? Benne vagyunk már szerencsére ezekben, de nincs is már olyan sok időnk. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: