DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Red Bull: Nem érdeke az F1-nek megtörni a Mercedest

Dr. Helmut Marko, úgy érzi, hogy amíg a Red Bull dominálta az F1-et, évente két-három szabályváltozás is jött, hogy megtörjék őket, ma azonban senkinek sem érdeke megállítani a Mercedest.

Mielőtt megkezdődött a Mercedes máig tartó dominanciája 2014-ben, a Red Bull istállója zsinórban négy egyéni és konstruktőri világbajnoki címet zsebelt be. A V6-os hibrid turbómotorok bevezetésével megálljt parancsoltak az osztrák csapat dominanciájának, akik azóta nem tudnak beleszólni a világbajnoki küzdelmekbe.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója szerint pedig a mai Formula-1-es vezetőségnek nem is érdeke eltávolítani a Mercedest az élről, ráadásul a szabályváltozások sem olyan drasztikusak, mint annak idején.

Nem érdeke az F1-nek megtörni a Mercedest


„Riasztó volt látni, mennyivel gyorsabbak a Mercedesek a lassú kanyarokban, ráadásul Monte-Carlóban csak ilyen kanyarok találhatók. Tudjuk, hol veszítünk időt hozzájuk képest. Összességében nem vagyunk lassabbak náluk, de van néhány kimondottan jelentőségteljes, nagyon lassú kanyar, ahol időt veszítünk” – idézi Markót a Salzburger Nachrichten.

„Amikor mi közel sem voltunk annyira dominánsak, mint most a Mercedes, minden évben hoztak két-három jelentősebb szabályváltozást, hogy visszatartsanak bennünket. Ugyanakkor ma ez senkinek sem áll érdekében.”

A Ferrarit már elcsípték

A Red Bull úgy tűnik, megtette az első lépést, hiszen Max Verstappen magabiztosan verte mindkét Ferrarit Barcelonában, összességében mégsem lehetnek elégedettek a Red Bullnál: „Előrébb léptünk egyet, de a Mercedes úgy látszik, kettőt is. Jó irányba haladunk, csak keményebben kell dolgoznunk, de persze örülünk annak, hogy a Ferrari elé kerültünk, Max részéről pedig minden hibátlanul zajlott, ez volt számunkra a maximum.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: