DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Őszintén szólva frusztrált vagyok

A Renault ausztrál F1-es pilótája szerint stratégiailag is mellényúltak Barcelonában, meg kell érteniük, hogy ez miért történt, mert ebben a középmezőnyben nem férnek bele ilyen hibák.

Továbbra sem "talál ki az erdőből" a gyári Renault, a nagy tervekkel, hangzatos célokkal támadó enstone-iak pocsékul szerepeltek Barcelonában és bár a szezon fő témája eddig természetesen a Ferrari szenvedése, a franciák legalább ilyen látványosan erőlködnek és az elvárásaikhoz képest legalább ennyire alul is teljesítenek.

Spanyolországban kissé érthetetlenül a kemény keverékű abroncsot kapta meg a második etapjára Daniel Ricciardo, amellyel simán visszacsúszott Carlos Sainz mögé, aki végül nyolcadik, Ricciardo pedig tizenkettedik lett - az ausztrál nem is titkolja, hogy egyre feszültebb a helyzet miatt. "Elég frusztrált vagyok, hogy őszinte legyek" - idézi Ricciardo szavait az Autosport.

danric



"Carlos a nyolcadik lett és mi előtte voltunk az első etap végén, de aztán mi a kemény keveréket tettük fel, ők pedig a közepeset és azonnal meg is előzött. Őszintén szólva alulteljesítettünk ezzel az eredménnyel. Ezek apróságok, de a középmezőny olyan szűk, hogy egy kis hiba is azt jelentheti, hogy elbukunk négy pontot. Meg kell próbálni jobban csinálni, kitalálni, hogy mit tudunk végrehajtani és megérteni, hogy miért a keményeket tettük fel. Ha pedig ez azért történt, mert túl óvatosak voltunk, akkor ne legyünk azok" - mondta az ausztrál pilóta.

Ricciardo azt is hozzátette, hogy a stratégia csapatszinten sem működött, hiszen a végén neki új gumijai voltak, Niro Hülkenbergnek pedig nem, de a csapat nem szólt rá a németre, hogy engedje el, amellyel maximalizálhatták volna a megszerezhető pontokat - nem titkolja, hogy elégedetlen ezekkel a dolgokkal, bár olyan hangnemet egyelőre nem ütött meg, mint korábban néha a Red Bullnál...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: