DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

AFM május: Az 1000. futam hagyatéka

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legújabb száma, benne Sebastian Vettel ferraris jövőjének elemzésével és az F1-történelem legfontosabb mérföldkövével.

Eleinte a legnagyobb tehetségek közé sorolták, majd egyeduralkodóvá vált, az elmúlt néhány év során azonban sokak szemében egy megbízhatatlan, labilis versenyző lett belőle, akit egyesek már nem is tartanak Lewis Hamilton méltó ellenfelének vagy akár a Ferrari egyértelmű vezérpilótájának. Sebastian Vettel egy ideje már gyakrabban kerül a hírekbe és az emberek szájára negatív értelemben, vagy egy kulcspillanatban elkövetett hibája miatt, vagy pusztán azért, mert új csapattársa, Charles Leclerc ismét a fejére nőtt egy versenyen. Hová lett a négyszeres világbajnok lenyűgöző magabiztossága, milyen jövő várhat rá a Ferrarinál, és egyáltalán meddig? – ezekre a kérdésekre kereste a választ az Autósport és Formula Magazin legújabb száma.

 

2018-ban történelmi mélypontra zuhant a Williams, így joggal gondolhatták Grove-ban, hogy ennél csak jobb jöhet. Nem így történt, hiszen valósággal megállt az idő a Formula–1 harmadik legsikeresebb csapata körül az idei szezon elején, és immár egyértelműen a mezőny leggyengébb autójával rendelkeznek. Hiába a paddock egyik legizgalmasabb pilótapárosa az F2-es bajnok George Russell és a nagy visszatérő Robert Kubica személyében, ha csak az utolsó előtti helyért harcolhatnak egymással. Anyagi gondok, alapvető tervezési hibák az FW42-n, távozó technikai igazgatóval megfűszerezve – mi vezetett idáig és van-e kiút a Williams számára a problémák sűrűjéből?  

További témák a lapból:

- Vettel, mint az F1 utolsó zárkózott sztárja

- Miért nem megy Gaslynek a Red Bullban?

- Kínai és Azerbajdzsáni Nagydíj versenyriport

- Elpuskázta az 1000. futamot a Liberty?

- Számláló: Hány versenynél tart a többi sorozat?

- A hölgyek, akik az F1-es pilóták mögött állnak

- Exkluzív interjú Jerome d’Ambrosióval

- Túrafelszerelés: Megjárta Mogyoródot a WTCR

- WRC: A Tanak-mánia, és ami mögötte van

- MotoGP: „Nyugdíjas” versenyzők a dobogón

- A Miskolc Rali újabb Vincze-sikert hozott

- Interjú Ábrahám Károllyal, az autókrossz királyával

- Minimalista luxustanulmány: Infiniti Qs Inspiration

- Zöld és jó: Bemutatjuk az új Nissan Quashqait

- Egy lány – egy autó: Loretta és a Toyota

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósport-széria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: