DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz: Barcelonában derül ki a valós sorrend

A McLarenhez Fernando Alonso helyére érkező Carlos Sainz szezonja nem indult zökkenőmentesen a wokingiakkal, de Barcelonában szerinte a feje tetejére állhat a világ és előrébb léphet a csapat.

Tradicionálisan az első európai versenyre érkeznek meg a legnagyobb fejlesztések, újítások az F1-es autókra, ami egy kicsit megkavarhatja az erőviszonyokat a mezőnyben. Mindeközben pedig még egy saját hamburger megalkotására is jutott ideje.

„Igen, egy kicsit felkavarodhat a mezőny” – ismerte el Sainz egy madridi sajtóeseményen. „Barcelonában megváltozhatnak az erőviszonyok az első négy versenyhez mérten. Remélhetőleg a McLaren és a Ferrari számára jól alakulnak majd a dolgok, és közelebb tudunk kerülni a Mercedeshez.”



Sainz számára nehézkesen indult a szezon, konkrétan ő volt az első kieső a szezonnyitón, majd a további versenyeken sem fogta a kezét Fortuna, de úgy érzi, hogy Bakuban fordult a szerencséje: „Minden egyes pont, amit eddig elveszítettünk, most kezd visszajönni és remélem, hogy ez a trend folytatódik.”

„Barcelona az a hely, ahol valójában kiderül, melyik csapatokat is kell legyőzni igazából, szóval nekünk is okosnak kell lennünk, és a megfelelő alkatrészeket kell idehoznunk” – mondta a hazai versenyére készülő Carlos Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: