DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Megkapja a teljes kártérítést a Williams

A bakuiak készségesen elismerték, hogy az ő hibájukból keletkezett jelentős kár George Russell autójában, úgyhogy rendezik a tartozásukat, méghozzá olyan hamar, ahogy csak lehet.

Egészen fájdalmas dolgok történtek Azerbajdzsánban a Williamsszel, hiszen az első szabadedzés során egy rosszul rögzített csatornafedél lebombázta George Russell autójának alját és hátulját, majd a "mentés" közben a Williamset szállító teherautó nekiment a pálya felett húzódó hídnak, összetörte saját magát és eláztatta Russell autóját is

Az eset után természetesen Claire Williams csapatfőnök heves egyeztetésbe kezdett a bakui rendezővel, hogy ez azért így nincs rendben és a helyiek nem nagyon tehettek mást, mint hogy elismerték a hibát, bocsánatot kértek, majd azt is bejelentették, hogy természetesen a Williams minden kárát megtérítik.

will_2



"Ez egyértelműen a mi hibánk, beismerjük" - idézi Arif Rahimov promóter szavait az Autosport. "Ez egy olyan dolog, amit nekünk, mint rendezőnek nem szabadott volna megengedni. A jogi részlegünk beszél a Williams jogi részlegével és teljes kártérítésben fognak részesülni. Természetesen nem neheztelünk egymásra, mindkét fél megérti, hogy nem ez volt a szándék. Bocsánatot kértünk és virágokat is küldtünk, hogy elmondjuk, nagyon-nagyon sajnáljuk."

Persze hogy a kártérítésre mikor kerül sor, az jó kérdés, az ehhez hasonló sepangi eset után a Haas majdnem egy évet várt arra, hogy a malajziaiak rendezzék a tartozást, Rahimov viszont hangsúlyozta, hogy itt sokkal hamarabb megoldódik a helyzet. Úgy fogalmazott, hogy a biztosítási részleg figyelmét is felhívták arra, hogy minél előbb rendezzék az ügyet, hogy a megkapott pénzt a Williams még ebben a szezonban hasznosítani tudja.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: