DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hakkinen biztos a Ferrari visszavágásában

A finn F1-es világbajnok hiszi, hogy az olaszok képesek aláásni a Mercedes öt éve tartó egyeduralmát, és arra számít, hogy már a következő, Spanyol Nagydíjon visszavágnak.

Történelmi, négyszeres dupla győzelemmel kezdte a 2019-es Formula-1-es szezont a Mercedes istállója, ám Mika Hakkinen szerint a Ferrari a hibái ellenére képes lesz felvenni a kesztyűt az öt éve domináns istállóval. 

hakkinen-portre1



"Nagyon gyors autója van a Ferrarinak, de a Mercedes kompetitív párosa ellen nem engedhetik meg maguknak a baleseteket, a gumihőmérsékleti problémákat és azt sem, hogy egyetlen autójuk menjen harcba. Arra számítok, hogy Spanyolországban nagyon keményen le akarják majd dolgozni a hátrányukat. Kénytelenek lesznek. Biztos vagyok benne, hogy vissza fognak vágni a Mercedesnek" - nyilatkozta 1998 és 1999 F1-es világbajnoka, aki a legutóbbi, bakui futam után honfitársa kiemelkedő teljesítményét dicsérte. 

"Ez volt Valtteri [Bottas] egyik legnagyobb teljesítménye, az első körtől kezdve ő irányította a versenyt. Néhány körrel a vége előtt Lewisnak szóltak, hogy nyomhatja, és fel is zárkózott, de Valtteri reagált erre. Ez az ő versenye volt, senki más nem szólhatott bele."

A Mercedes az Azerbajdzsáni Nagydíjon ellentmondást nemtűrően hódította el a kettős győzelmet, amelyben Hakkinen szerint nagyban közrejátszik az, hogy az Ezüst Nyilak pilótái kiemelkedően jól dolgoznak csapatban.

"Valtteri és Lewis Hamilton egyik legnagyobb erőssége a csapatmunka. Valtteri tökéletesen ütemezte az időmérős körét, így Lando Norristól kapott szélárnyékot, miközben Lewis a márkatársa mögött autózott. Ez az összhang a versenyen is folytatódott: az első pár kanyarban egymás mellett autóztak, de sok helyet hagytak a egymásnak, és nem is ütköztek össze. Ezt követően Valtteri fantasztikus kört produkálva a célvonalon már két másodpercre elhúzott Lewistól" - idézte őt az f1i.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: