DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 16. szerda
F1

Wolff: Lehet mondani, hogy fejezzem be...

A Mercedesnél továbbra is nagyon veszélyesnek tartják a Ferrarit és olyan nyilatkozatokat tesznek, hogy ez egy szoros bajnokság lehet - igaz, most már legalább egy dolgot elismertek.

A sorozatban negyedik kettős győzelem után már Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője sem beszélhet (teljesen) mellé és nem tagadhatja, hogy a Ferrari vélt erőfölénye nem, vagy nem pont úgy létezik, ahogy azt ők hónapok óta hangoztatják. A bakui sikert követően már több mint hetven pont az előnyük a konstruktőri pontversenybe és az európai szezon még el sem kezdődött...

"Szerintem az időmérőkön a Ferrari még továbbra is abszolút mércének számít az egyenesben mutatott tempót tekintve" - idézi Wolff újabb hárítását a Formula-1.com. "Azonban a futamon már nem ez a helyzet. Szóval egy körön továbbra is nagyon erős teljesítményre képesek, de a versenyen már kevésbé" - tette hozzá.

wff



"Én azt gondolom, hogy az első futamokon mi mindent össze tudtunk rakni: a csapat egyáltalán nem követett el hibát, a stratégiai döntések jól működtek, a pilóták egy rossz mozdulatot sem tettek, ezért nyertünk négyet. A Ferrarinál több volt a probléma" - magyarázta és bár azt elimerte, hogy a Ferrari előnye a futamokon nem látható, továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nagyon veszélyes ellenfél a Scuderia.

"Pénteken és szombaton erős Ferrarit látunk, én pedig továbbra is azt mondom, hogy Bakuban valószínűleg Charles Leclerc volt a leggyorsabb pilóta a pályán, csak ahogy Bahreinben, úgy most sem állt neki össze a dolog. Persze lehet mondani, hogy fejezzem ezt be, hiszen négyből négyet nyertünk, de mi továbbra is így gondolkodunk, hisszük, hogy sok mindent kell jobban megérteni és javítani" - mondta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: