DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Unalmas, hogy mindig a Mercedes nyer

A Mercedes csapata rekordot állított fel azzal, hogy négy kettős győzelemmel kezdte a szezont, a Ferrari pilótája, Sebastian Vettel szerint azonban ez unalomba fullasztja a Formula-1-et.

A négyszeres világbajnok német pilóta harmadikként ért célba Bakuban, ahol Valtteri Bottas visszavette a vezetést a másodikként végző Lewis Hamiltontól az összetettbeli pontversenyben. Ezzel négy kettős győzelmet tudhat magáénak a Mercedes az első négy versenyt követően, s már attól is csak egy futamnyira vannak, hogy beállítsák saját rekordjukat a zsinórban megszerzett kettős győzelmek terén.

„Unalmas már, nem?” – tette fel a kérdést Vettel a BBC riporterének. „Már nagyon is az. Nem erről a négy versenyről, inkább az elmúlt négy-öt évről beszélek. Keményebben, jobban kell dolgoznunk, persze így is a lehető legjobbunkat nyújtjuk. Ugyanakkor azt is el kell ismernünk, hogy fenomenális munkát végeznek a Mercedesnél, és mindig el tudják találni a megfelelő beállításokat.”



„Ettől függetlenül bizakodó vagyok. Hiszek a csapatban és az autónkban. A mi hibánk, hogy eddig nem tudtuk oda juttatni magunkat, ahol valójában van a helyünk. Nehéz ilyenkor megtartani a lelkesedést és a bizalmat, de biztos vagyok benne, hogy javunkra tudjuk majd fordítani a dolgokat.”

„Olyan ez, mintha egy Rubik-kockát akarnánk kirakni. Sok ember van, aki pillanatok alatt képes kirakni egy ilyet, de mi egy hatalmas Rubik-kockán dolgozunk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: