DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

A VSC tett keresztbe Verstappennek

A holland pilóta a futam nagy részében ott ólálkodott az éllovasok mögött, a virtuális biztonsági autón azonban rajtaveszített, így csendben célba csorgott a negyedik pozícióban.

Max Verstappen nem kezdte erősen az Azerbajdzsáni Nagydíjat, hiszen veszített egy pozíciót Sergio Perezzel szemben, körökkel később azonban visszavette azt. Onnantól fogva magányos versenyt futott a holland, a dobogóra kevés esélye nyílt, viszont meglepetésre nem maradt el annyival a Mercedesek és Sebastian Vettel mögött, mint amennyire számítani lehetett.



„Veszítettem némi időt Perez mögött, de az első körben nem akartam kockáztatni” – nyilatkozta a Sky Sports-nak a Red Bull hollandja a leintést követően. „Ezt követően remek tempóra voltunk képesek a közepes keveréken, mert a virtuális biztonsági autóig 7-8 másodpercre sikerült felzárkózni.

A versenybíróság Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat incidense miatt fogta vissza a mezőnyt. „A VSC után azonban egyszerűen nem tudtuk megfelelő hőmérsékletre melegíteni az abroncsokat, ez itt pedig kulcsfontosságú. Nem tudtam annyira nyomni, ezért úgy döntöttem, hogy inkább hazahozom az autót” – tette hozzá a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: