DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

McLaren: Nem nyugszunk, amíg első-második helyen nem vagyunk

Nem a Renault-ra tekint a wokingi csapat fő riválisként: a sportigazgató Gil de Ferran vélekedése szerint nem célravezető hozzáállás egyetlen ellenfélre összpontosítani.

Hetedik helyen áll a McLaren a konstruktőri világbajnokságban három nagydíj után, de a középmezőny rendkívül szoros pontok terén: alig négy egység választja el a wokingiakat a negyedik pozícióban álló Renault-tól, amely már 2018-ban is az élcsapatok legközelebbi üldözője volt. A sportigazgató Gil de Ferran elmondása szerint azonban nem tekintenek első ellenfélként a motorpartnerre.

„Személy szerint nem ilyen szemmel nézek rájuk. A Renault idén kiváló munkát végzett számunkra is erőforráspartnerként. Egyértelmű előrelépést sikerült megtenniük és az eddiginél erősebb motort szállítottak le. Én úgy gondolom, a célunk az, hogy előbbre és előbbre lépjünk, tekintet nélkül arra, ki van előttünk” – mondta a racefans.net-nek De Ferran.



A kétszeres CART-bajnok elmagyarázta, miért fontos ez a gondolkodásbeli különbség: „Emlékszem, amikor még versenyző voltam. Néhányan szeretnek egy ellenségre koncentrálni, én viszont sosem így gondolkodtam. A csapatnak csak arra van befolyása, amit mi csinálunk. Ezért erre kell összpontosítanunk és így mozdulnunk előre. Az igazat megvallva nem nyugszunk addig, amíg első-második helyen nem vagyunk.”

„Reggeltől estig dolgozunk, és bár jelenleg nem győzelmekért küzdünk, én azt hiszem, sikerült fejlődnünk abban, hogy megértsük, mit kell tennünk és mire van szükségünk egy Formula-1-es autótól. Az idei versenygép kisebb előrelépésnek tűnik a tavalyihoz viszonyítva. Illúzióink viszont nincsenek: tudjuk, hogy sok munka áll előttünk. Ezt mondtam végig a téli tesztek és az első versenyek során is. Ez a hozzáállás nem változott meg” – beszélt arról De Ferran, hogy a McLarennél zajló hosszas felzárkózási folyamat lassú, de állandó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: