DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel: Nálunk a csapat érdeke az első

A német világbajnok megvédte a Ferrari hozzáállását a pilóták közötti sorrendről, és kihangsúlyozta, náluk nincs elsőszámú pilóta, minden esetben az istálló érdeke élvez elsőbbséget.

Három versenyen vagyunk túl az idei Formula-1-es szezonban, és eddig ugyanennyi alkalommal történt meg, hogy a Ferrari csapatutasítással igyekezett beleszólni Sebastian Vettel és Charles Leclerc párharcaiba. Ez a rajongóktól kezdve a sajtóig bezárólag soknál kiverte a biztosítékot, ezért Vettel most igyekszik tiszta vizet önteni a pohárba. Ha a puszta tényeket nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy a Ferrari a négyszeres világbajnokot favorizálja a fiatal monacóival szemben (akit Ausztráliában és Bahreinben arra kértek, hogy maradjon csapattársa mögött, Kínában pedig arra, hogy engedje maga elé), ám a német pilóta arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a döntések nem őt magát, hanem a Ferrari érdekeit képviselték.

 ferrarik-kina-action1



„A csapatnak vezetünk, a sorrendet ez határozza meg” – idézte a crash.net Vettelt. „Szerintem ezzel Charles is tisztában van. A saját versenyünket vívjuk, ezért ezek a helyzetek sosem kellemesek, de hát néha adunk, néha pedig kapunk. Olyan sok verseny van még hátra, csak az idő fogja megmondani, hogy jól cselekedtünk-e. Az adott helyzetben mindig a helyes döntésre törekszünk. Értem, hogy ez egyetlen érintettnek sem könnyű, de próbálunk egyre jobbak lenni, és legyőzni a jelen pillanatban kissé előttünk járó Mercedest. Meg kell értenünk, hogy miért vagyunk lemaradva.”

Ahogy Mattia [Binotto, csapatfőnök] is nyilatkozta, mindent egységként próbálunk tenni. Bahreinben Charles volt a gyorsabb, és akkor teljesen egyértelmű, és könnyű is volt az előzés. Ami dühítő a legutóbbi helyzetben, hogy nem a harmadik és negyedik helyen zártunk. Persze én Charles előtt akarok végezni, ő pedig előttem, ez a játék ilyen” – magyarázta Vettel, aki ismét beleszőtte nyilatkozatába a sajtó iránt érzett ellenállását. „Többet nem akarok magyarázkodni, mert ezek a helyzetek sosem könnyűek, főleg a szavainkból kihozott történetek miatt. Egyszerűen fáj újra és újra ugyanazokra a kérdésekre válaszolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: