DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel örült Hamilton szavainak

A német ferrarist sokan támadták, éppen legnagyobb riválisa védte meg, ez pedig jól esett Vettelnek - szerinte Hamilton az egyetlen, akinek nem túl rövid a memóriája vele kapcsolatban.

Sebastian Vettel viccelődve fogadta a Kínai Nagydíj sajtótájékoztatóján, amikor szembesítették azzal, hogy Lewis Hamilton megvédte őket a kritikáktól a Bahreini Nagydíjat követően. A Ferrari németjét az megforgása és a Charles Leclerc elleni veresége miatt is sokan kikezdték, többek szerint már ne is ő legyen a Ferrari vezére, Hamilton viszont elmondta, hogy Vettel akkor is négyszeres világbajnok, mindenkinek lehet rossz napja, vagy rossz időszaka, amibe a többiek nem látnak bele.

"Talán ő az egyetlen, akinek nem rövid a memóriája" - reagált az ezt firtató újságírói kérdésre Vettel. "Azt hiszem most már elég hosszú ideje vagyunk itt és természetesen amennyire én le akarom győzni Lewist, annyira ő is le akar győzni engem. Néha azonban nem tudhatjuk, hogy mi zajlik egy ember körül a csapatánál, hacsak nem vagyunk egy csapatban."

00118023_378



"Néha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy nekünk kedvez, de ha nem értjük, vagy nem tudjuk a pontos dolgokat, akkor szerintem elég nehéz biztos dolgokat állítani. De azt is tudom, hogy manapság az emberek megítélése nem nyúlik messzebbre, csak egy hétre, szóval ez az élet rendje. Nem tudtam, hogy ilyen szépet mondott, de jó hallani" - tért vissza Hamiltonra a német.

A bahreini hibájával kapcsolatban elmondta, hogy szerinte semmi különleges probléma nem történt, ő nem felejtett el vezetni. "Jó párszor voltam már Bahreinben, tudom, hogy hogyan kell ott menni, nyertem is már párszor itt, szóval szerintem semmi alapvető dolgot nem kell megtanulni, vagy megérteni. Ennek ellenére minden évben mások a kihívások és szerintem a futamot követő teszten volt időnk kicsit jobban megérteni az autót, vagy játszani a beállításokkal."

"Nem az a normális hozzáállás, hogy egyik napról a másikra alapvetően megváltoztatjuk azt, ahogy vezetünk, nem hiszem, hogy szükség van ilyenre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: