DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Russell már tudja, mivel jobb a Mercedes

A Williams F1-es pilótája Bahreinben beülhetett a világbajnokságot vezető autóba is és azt mondta, hogy pontosan akkora a különbség, mint amekkorára gondolnánk.

George Russell, a Williams újonc F1-es pilótája szerint az, hogy Bahreinben a Mercedest is tesztelhette, hasznos tapasztalokat jelentett neki abban, hogy segítse a Williams fejlesztését. A Mercedeshez ezer szállal kötődő fiatal a kétnapos teszt első felén még a grove-iak autóját vezethette, majd átült a világbajnok technikába és a leglassabb kör után a leggyorsabbat is megfutotta.

"Ez hihetetlen tapasztalatot jelentett és olyat, amelyet nem sok pilóta szerezhet meg" - mondta Russell minderről az Autosportnak. "A Mercedes jelenleg vezeti a világbajnokságot, bajnokcsapatról beszélünk és minden bizonnyal a jelenlegi leggyorsabb autóról. Szóval számomra, számunkra a jelen helyzetünkben ez óriási lehetőség volt."

russ_3



Russell ezzel együtt részletes adatokat nem oszthat meg a Williamsszel a Mercedesszel kapcsolatban, de elképzelései lehetnek arról, hogy mit kellene másképp csinálniuk. "Természetesen megegyeztünk, hogy nem adhatok át bizalmas információkat, de abszolút elmondhatom azt, hogy az ő autójuk ezt és ezt csinálja ebben és ebben a kanyarban, a miénk pedig nem és pontosan erre van szükségünk."

"Azt tudjuk, hogy több leszorítóerejük van, de ennél többről van itt szó. Azt mondhatom, hogy a különbség pontosan akkora, mint amekkorát gondolnánk abból ítélve, hogy hol tart jelenleg a Mercedes és hol tart a Williams" - mondta a fiatal, akit arról is megkérdeztek, hogy mit gondol Robert Kubica autójáról. A lengyel ugyanis arra panaszkodott Bahreinben, hogy nem egyforma a Williams két autója, ugyanolyan beállításokkal másképp viselkedik az övé, Russell pedig ezt is kipróbálhatta a teszten.

"Nyilván a teszt egy dolog, a versenyzés pedig egy másik. Csak huszonöt kört tettem meg vele és azt hiszem, hogy ebből csak öt gyors volt, szóval nagy következtetéseket ebből nem lehet levonni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: