DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: Megélhettem néhány nagy pillanatot az F1 történelméből

Kimi Raikkönen nem nagyon szokott foglalkozni a számokkal, a 100. dobogója, illetve Barrichello rekordja sem emelte meg igazán a pulzusát a Jégembernek. Most viszont az 1000. vb-futam következik.

Tavaly Olaszországban a tifosi előtt szerezte meg századik dobogós helyezését a finn világbajnok, a pódiumon állva viszont nem tulajdonított nagy jelentőséget ennek a számnak a finn: „Nem látok nagy különbséget a 99 és a 100 között. Nyilván ez egy kerek szám, de semmi több, maximum jól néz ki a históriás könyvekben.”

2020-ban ráadásul Rubens Barrichellót is maga mögé utasíthatja a legtöbb futamindulás rangsorában, de a finnt ez sem izgatta fel túlságosan Most azonban az F1 1000. világbajnoki futama következik, ami miatt még Raikkönennek is volt egy-két kedves szava.

Raikkönennek is jutott pár szép verseny az eddigi 999-ből


„A következő verseny elég különleges lesz. Lehetőségem volt rá, hogy megéljek néhány felejthetetlen pillanatot a Formula-1 történetéből, és örülök neki, hogy ezt a történetet az Alfa Romeo Racinggel írhatom tovább. Kíváncsian várom, mire leszünk képesek a következő futamon, a Kínai Nagydíjon.”

A Ferrari utolsó futamgyőztese és világbajnoka jelenleg az összetettbeli pontverseny 6. helyét foglalja el 10 ponttal, csapata pedig a 4. pozícióban várja az F1 1000. világbajnoki futamát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: