DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Még mindig ugyanazok a Renault gondjai

Nico Hülkenberg szerint az enstone-i F1-es csapatnak ugyan a motorerőn sikerült javítania, de a karosszéria és az aerodinamika tekintetében ugyanolyan gondjaik vannak, mint 2018-ban voltak.

Nico Hülkenberg, a Renault Formula-1-es pilótája szerint az enstone-i istálló idei autójának pontosan ugyanolyan problémái vannak, mint a tavalyinak, egyáltalán nem sikerült megoldani azokat, amikkel akkor bajlódtak. A francia csapat tavaly a negyedik helyet szerezte meg a konstruktőri pontversenyben, miután különböző okok miatt végül a Haast és a Racing Pointot is megelőzte, idén azonban nem sikerült elindulni a három topcsapat felé, sőt...

hulk_3



"Sok dologban fejlődtünk és egyértelműen úgy gondolom, hogy a motor sokat javult a tél folyamán. Jó, Bahreinben volt vele gondunk, de szerintem ez most speciális volt, itt sokat javultunk" - kezdte az Autosport kérdésére Hülkenberg. "Viszont a karosszériát és az aerodinamikát tekintve ugyan dolgoztunk télen, de még mindig hasonlóak a gondjaink. Úgy érzem, hogy erre kellene igazán koncentrálni és valami jobbal előállni."

Az autó egyik legnagyobb gyengesége továbbra is az, hogy hogyan lehet vele átmenni a kerékvetőkön, ez az, amihez Daniel Ricciardo nem nagyon tud alkalmazkodni egyelőre a Red Bull után - Hülkenberg már megszokta, de ő is érzi, hogy ez nem a legjobb. "Ezen is dolgoztunk a télen, de Daniel nyilván el van kényeztetve, szóval kicsit újra kell gondolnia ezeket. Az viszont jó, hogy megvannak tőle ezek a visszajelzések, ezek kellenek a csapatnak, hogy tudják, min kell javítani."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: