DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Haas: Nem értik, hogy miért vagyunk ilyen jók

Günther Steiner, a Haas F1-es csapatfőnöke kőkeményen odaszólt az őket kritizáló riválisoknak, szerinte senkit sem zavarnának akkor, ha utolsók lennének, így viszont szem előtt vannak.

Günthet Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint ha az amerikai Formula-1-es istálló a mezőny végén kullogna, akkor senkinek sem szúrná a szemét, így viszont, hogy túl jól végzik a dolgukat és beleköpnek a régóta itt lévő nagycsapatok (Renault, McLaren, Williams, stb.) levesébe, rögtön közellenséggé váltak. Mind ismert, a Haast a Ferrarival való túl szoros együttműködéssel és az F1 rossz irányba terelésével vádolják az említettek, akik szerint ez rossz példa és csak egy Ferrari B-ről beszélünk, nem valós konstruktőrről, hiszen amit a szabályok engednek, azt átvesznek a maranellóiaktól.

toogood



"Ezzel senki sem törődne, ha utolsók lennénk, mindenki boldog lenne" - idézi Steinert az Autosport. "Mindenki erre számított, azt gondolták, hogy utolsók leszünk, amikor megérkezünk a Formula-1-be. Az utóbbi években egyre több a kritikus és ez kéz a kézben jár az eredményeinkkel. Egy idő után az ember megszokja, együtt él vele és nem érdekli" - tette hozzá.

A Haas 2016-os debütálásakor a nyolcadik helyet szerezte meg, 2018-ban már ötödik lett és most is a középmezőny elején harcol. "Néhányan mondják, hogy túl szorosan kötődünk a Ferrarihoz, de nem igazán tudom, hogy hogy értik. Szerintem még ők se tudják, hogy hogy értik. Az normális, hogy egyes emberek nem tudják megérteni, hogy miért végzünk ilyen jó munkát, ezért annyit mondanak, hogy a Ferrarit másoljuk. A szabályok egyértelműen le vannak írva, ott van, hogy mit lehet és mit nem lehet csinálni, mi pedig ennek mindenben megfelelünk. Az nem igazán érdekel, ha rossz véleményük van rólunk" - magyarázta Steiner.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: