DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Racing Point: A Perez-Stroll páros jót tesz a csapatnak

Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke elmondta, az, hogy Esteban Ocont 2018 végén Lance Strollra cserélték, az egész csapatnak jót tett, az új pilótapáros dinamikája ugyanis az eddigieknél jobban működik.

Az, hogy Lawrence Stroll üzlettársaival felvásárolta a csőd szélén álló, egykor Force India, ma már Racing Point néven versenyző csapatot, azt is jelentette, hogy az új tulajdonossal fia, az addig a Williamsszel versenyző Lance Stroll is érkezett. A kanadai pilóta annak az Esteban Oconnak a helyét vette át, aki két évig volt a silverstone-i csapat pilótája. Ez idő alatt Sergio Perezzel olyan szintre jutottak az egymás elleni csatározásokban, hogy a vezetőség 2017 nyarán kikötötte: a csapat érdekében többé nem versenyezhetnek egymás ellen.

Otmar Szafnauer a crash.net-nek adott interjújában elmondta, a korábbiakkal ellentétben az idei szezonban már nagyon jól működik a dinamika új pilótapárosuk között, ez pedig a Racing Point belső harmóniájára is jó hatással van, még ha ezt az eredmények egyelőre nem is bizonyítják. „Sok szempontból más a mostani helyzet, de eddig nagyon jó a két pilóta közti együttműködés, és az, ahogy együtt próbálják kihozni a legtöbbet az autóból” – mondta Szafnauer.

 



A brit istálló az év első két futamán összesen három pontot gyűjtött, így jelenleg a tabella kilencedik helyét fogalja el. A pilóták szempontjából pedig a tizenegyedik Stroll két hellyel előzi meg mexikói csapattársát. A Racing Point első embere szerint az eddig látottak alapján elégedettek 20 éves kanadai pilótával, akinek a teljesítménye a következő években csak még jobb lehet.

„Lance egy jó pilóta, és még nagyon fiatal, alig 20 éves. Az elkövetkező években pedig biztos, hogy egyre jobb és jobb lesz, mert mi is nagyon sok mindent taníthatunk neki. A versenyzésben ugyanis az egyre több tapasztalattal és az idő múlásával nagyon sokat lehet fejlődni. Ő egy nagyon tehetséges srác, aki hasznos visszajelzésekkel szolgál a csapat számára" – méltatta pilótáját Szafnauer, akihez hasonlóan nemrég Perez is azt nyilatkozta, versenytempóban a kanadai az eddigi legerősebb csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: