DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: Vettel ki fog mászni a gödörből

Sebastian Vettel Bahreinben ismét elkövetett egy vezetői hibát, és a sok ellenszenves megnyilvánulás után Lewis Hamilton védelmébe vette riválisát. Bárkivel megtörténhetett volna a brit szerint.

A 37. körben Sebastian Vettel és Lewis Hamilton a második helyért vívtak hatalmas harcot, mikor a német hamar lépett a gázra az egyik kigyorsításnál, és megforgott. Vettel elmondta, ő mit érzett azokban a pillanatokban.

„Megpróbáltam a belső íven visszajönni, ahogyan azt az előző körben is tettem. A 4-es kanyar végig a legnehezebbnek bizonyult. Abszolút az én hibám volt, elvesztettem a hátulját, és megpördültem. A szél sem segített, mivel végig hátszél volt ott a versenyen. Nagyon hirtelen vesztettem el a hátulját, aztán már túl késő volt” – magyarázta bakiját Vettel a Grand Prix 247-nek.



A futam győztese, Lewis Hamilton vette szárnyai alá a sokak által – többek között Nico Rosberg által is - kritizált németet: „Bármelyikünkkel megeshet ilyen. Csak azért, mert valaki többszörös világbajnok, még nem jelenti azt, hogy nem lehetnek rossz hétvégéi. Ez ettől sokkal összetettebb. Ő egy világbajnok, egy nagyszerű sportoló, vissza fog jönni ebből a gödörből.”

„Ti srácok, nem látjátok azt a rengeteg dolgot, melyeknek mind passzolniuk kell, hogy egy jó hétvégét zárhassunk. Ezek apró dolgok, melyek apró különbséget jelentenek, még ha hatalmasnak is tűnnek.”

Eközben Vettel elmondta, hogy nem a nyomás miatt forgott meg, egyszerűen a csata hevében hibázott egyet: „Nem hinném, hogy a rám nehezedő nyomás miatt történt volna az eset. Mikor Lewisszal harcoltam, az volt a célom, hogy valahogyan előtte tudjak maradni, de aztán hirtelen elment a hátulja.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: