DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Egyszer talán valaki legyőz azonos autóban

Amíg azt tapasztalja, nincs nála gyorsabb, folytatni fogja a versenyzést. Világbajnoki címeit, friss győzelmeit és a tavalyi 21-0-t emlegeti: nem titkolja, szerinte ő a legjobb.

Fernando Alonso kiváló Formula-1-es versenyzőből az autósport polihisztorává válik: az elmúlt években indult már az Indy 500-on, megnyerte a Le Mans-i 24 órást és más rangos hosszútávú versenyeket, mostanában pedig az épített versenypályákkal sem éri be, és Dakar-autót tesztelt Dél-Afrikában. A spanyol nem titkolt célja, hogy olyan életművet alkosson a sportban, amilyet korábban még senkinek sem sikerült.

„Meggyőződésem, hogy én vagyok a legjobb, ahogy szerintem mindenki ezt gondolja magáról. De ezt a Formula-1-ben különösen nehéz bizonyítani, mert ha nem áll rendelkezésre a megfelelő csomag, akkor nincs esély” – mondta el a Bahreinben McLaren-tesztre beugró Alonso a RaceFansnek. „Sok éven át versenyképesen szerepeltem a Formula-1-ben, és szerencsés voltam, hogy bajnoki címeket nyertem. Sőt, az utolsó szezonom talán a legerősebb volt a 21-0-val (időmérőn) csapattársamhoz képest, amit korábban sosem értem el pályafutásom során.”



„Most pedig megnyertem a Le Mans-i 24 órást, megnyertem Daytonát, megnyertem Sebringet. Remélhetőleg versenyben leszek az Indy 500-on, és talán az aszfalton kívül is elérek dolgokat. Az ilyen eredményeknek talán precedensük sincs a sportban. Ezek a kihívások hajtanak” – beszélt arról Alonso, hogy páratlan sikereket akar elérni.

A kétszeres világbajnok már 37 éves, de egyelőre esze ágában sincs a befejezésen gondolkodni. Elmondása szerint addig biztosan folytatja, ameddig nem jön valaki, aki azonos autóban gyorsabb nála.

„Amíg van bennem erő és versenyképesnek érzem magam, addig nem hagyom abba. Talán egy nap Formula-1-esbe ülök és egy fickó ugyanilyen autóval gyorsabb lesz nálam, vagy akármilyen másik versenygépben. Amennyire én tudom, ez még sosem fordult elő, ezért töretlenül fogok versenyezni” – tanúsította Alonso, hogy magabiztosságban nem szenved hiányt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: