DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell zárta az élen a bahreini F1-es tesztet

A Williams pilótája a Mercedest nyüstölhette Bahreinben és a világbajnok autóval övé is lett a leggyorsabb kör - Perez a második, Vettel a harmadik, Mick Schumacher a hatodik helyet szerezte meg.

A Williams versenyzőjeként a Mercedest tesztelő George Russell zárta az élen a bahreini szezonközi Formula-1-es teszt második, egyben utolsó napját - a brit újonc tegnap még munkaadójának autóját vezette, most viszont a világbajnok autót vehette kezelésbe. Russell a tesztnap legvégén tudta néhány századdal maga mögé utasítani Sergio Perez Racing Pointját az 1,29,029-es körével.

russ_2



A délelőtt még listavezető Sebastian Vettel délután már nem javított, úgyhogy ő lett a harmadik, viszont (hat kollégájához hasonlóan) elérte a száz megtett kört, úgyhogy rengeteg adatot gyűjtött a Ferrarinak. Ha már körszámok, ebben Alex Albon és a Toro Rosso volt a csúcstartó 143-mal, de a Red Bull fiatalja, Dan Ticktum is eljutott 134-ig, ami meglehetősen magas szám, a vonatkozó listán konkrétan csak Albon előzi meg - a Honda-motor megbízhatósága továbbra is nyugtázható.

Ami pedig a legkevesebb kört illeti, azt Mick Schumacher teljesítette, aki tegnap még a Ferrariban ülhetett, ma pedig az Alfa Romeót tesztelhette és hetven kört tudott le, amely során a hatodik legjobb időt produkálta. A McLarennél Fernando Alonso és Carlos Sainz Jr. dolgozott, a Pirelli számára pedig Danyiil Kvjat is értékes munkát végzett, ő 111 kört tett meg.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: